додому Новини Черкащина Черкаські ОСББ на сесії міськради вимагають обіцяного дофінансування

Черкаські ОСББ на сесії міськради вимагають обіцяного дофінансування

0

Виділити на підтримку ОСББ ще 12 мільйонів гривень, які були обіцяні напередодні депутатами й міським головою. Таку вимогу висувають владцям представники черкаських об’єднань багатоквартирних будинків. У стінах сесійної зали ті влаштували пікет. До таких рішучих дій ОСББ вдались через небажання влади почути їх, передає кореспондент vikka.ua.

Напередодні обурені представники ОСББ навідались на засідання виконкому. Мовляв, роботи в будинках розпочаті й ведуться, а розрахуватись за них немає чим. Відповідь владців була одна – таких коштів у міській казні немає. Нині, кажуть, дефіцит бюджету розвитку становить 300 мільйонів гривень. Попри те, що сьогоднішня сесія має розглядати земельні питання, депутат Черкаської міської ради Олександр Радуцький запропонував колегам варіант, який зніме соціальну напругу.

"Ми можемо не відкладати до п'ятниці це питання, а вирішити його зараз. У відділі ради зараз лежить проект рішення змін до бюджету. Він був уже розглянутий профільною комісією. Ми можемо взяти його за основу, підтримати людей і виділити ці кошти", − зазначив Олександр Радуцький.

У свою чергу голова громадської спілки "Черкаська асоціація ОСББ та ЖБК "На варті" Володимир Друмашко зазначив, що терпець людей уже вривається і саме 12 мільйонів для ОСББ не вистачає, щоб закінчити роботи по утепленню та ремонту будинків.

"Ми вимагаємо, щоб не лише внесли відповідні зміни до бюджету, а й віднайшли реальні кошти! Свої обіцянки потрібно виконувати! Ми чекаємо реальних дій від депутатів!", − підсумував Володимир Друмашко.

Мер Черкас Анатолій Бондаренко на засідання запізнився. Одразу закликав представників ОСББ не перетворювати сесію на балаган. Однак на пропозицію внести проект про зміни до бюджету до порядку денного таки пристав. Відтак за такий порядок проголосувало 32 депутати. Нині обранці перейшли в режим профільної комісії.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мешканці одного з черкаських ОСББ обурені квитанціями за послуги, які вони не замовляли.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version