додому Новини Черкащина Черкаські обранці скандально проголосували за розірвання сміттєвого договору із "Новою якістю" (Фото)

Черкаські обранці скандально проголосували за розірвання сміттєвого договору із "Новою якістю" (Фото)

0

У Черкасах депутати проголосували за відміну результату конкурсу на вивезення негабаритного сміття та скасування тарифного рішення. Відповідні проєкти рішень подав Олександр Радуцький. 

Скандальне обговорення сміттєвого питання тривало під куполом 12 грудня, інформує кореспондент vikka.ua.

Автор проєктів пропонував скасувати результати конкурсу на вивезення негабаритного сміття. А поки буде проводитись новий конкурс, перекласти послугу на КП "Челуаш" і виділити на це кошти.

Із зауваженням виступив директор департаменту ЖКК Олександр Яценко.

"Перш ніж голосувати за скасування конкурсу і перекладати на "Челуаш", потрібно отримати на це дозвіл в антимонопольного комітету. Закон забороняє фінансувати з держбюджету послуги, на які оголошуються послуги", – пояснив Яценко.

Міський голова Анатолій Бондаренко у високому тарифі звинуватив Службу чистоти і конкретно її керівника Олександра Савенка. Той, мовляв, розробляв проєкт конкурсу.

"У нас є комунальне підприємство "Черкаська служба чистоти", яка спільно з департаментом економіки розробляла проєкт, подала на конкурс. А самі участі в ньому не взяли. Питання: чому? Цей тариф ми розробляли, щоб підтримати Службу чистоти, а вона кинула місто", – сказав мер і звернувся до заступника керівника підприємства: "Самі заяву напишете чи вас відсторонити?"

У відповідь Савенко зазначив, що "Черкаська служба чистоти" не має техніки на вивезення негабариту.

"Тариф на негабарит був економічно не розрахований і СУБи несли збитки. Тому було підняте питання передати Службі чистоти дану послугу. З 2015 року ми розробляли тариф, але в ньому не було враховано капітальні видатки й інвестиційна складова. Тому тариф складав 2,90,–6,80 грн. У нас є тека листувань з Анатолієм Васильовичем, де він обіцяв для виконання послуги придбати техніку. Тому що в нас один навантажувач із 1970 року і один сміттєвоз. Обіцяв, але не придбав. Тому Службі чистоти немає сенсу брати участі в конкурсі", – пояснив Олександр Савенко.

Керівника "Нової якості" Андрія Бортника до мікрофона не пустили. З криками "Ганьба!" Містяни, які перебували в під куполом, вимагали не давати слова підприємцю.

"Вільнодемократівець" Олександр Згіблов наголосив:  депутати не голосують проти Бортника, а проти ціни, яку повісили на всіх, включаючи немовлят.

"Ніхто з нас не бачив калькуляції тарифу. Абсолютно ніякого обґрунтування тарифу 13,20 не було. Ця ціна неприпустима!", – додав Згіблов.

Сам Бортник , коли все ж втрапив до мікрофону, зауважив, що питання негабариту нині – політичне. А Олександр Радуцький, мовляв, вимагав у нього віддати частину акцій.. 

"Скасування договору призведе до багатомільйонних збитків, які ляжуть на міський бюджет. На виконання інвестиційної програми ми вже встановили сорок контейнерів для негабариту і готові встановити до кінця зими 210. З приходом тепла ми приступимо до облаштування контейнерних майданчиків і зробимо благоустрій. Конкурсом передбачено, що ми маємо використати три одиниці техніки. На сьогодні місто прибирає 36 одиниць техніки, яка була придбана", – сказав Андрій Бортник.
 

Врешті 36 обранців проголосували за відміну результатів конкурсу на вивезення негабаритного сміття. Та 32 – за скасування рішення про встановлення тарифу.

Однак юристи мерії стверджують: щойно прийняте рішення не можливо буде застосувати з юридичної точки зору.

"Ви не можете скасовувати рішення виконкому, які вже виконані. Для дострокового розірвання договору нині немає підстав з тих, які прописані в договорі", – сказала юристка Катерина Пидорич.
 

Натомість обранець Олександр Радуцький, який, власне, й подав на розгляд проекти рішень про скасування результатів конкурсу та встановленого тарифу "Нової якості", запевнив: вихід із ситуації існує.

"Може, юрдепартамент не хоче його шукати, це вже інша справа! Законні методи є. Оголосіть новий конкурс на вивезення великогабаритного та будівельного сміття. Нехай поки він проходить і встановлюється новий – обґрунтований – тариф, цим займаються комунальні підприємства, яким регулярно закуповується нова техніка. Ми ж зробили те, що повинні були – позбавили містян від цієї тарифної кабали. Решта вже проблеми Бортника. Нехай він подає до судів. Тепер це його головний біль, а не людей, які нині судяться з "Новою якістю", – зазначив депутат.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас збирається скасувати сміттєвий договір, який сам уклав з управителем.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини

 

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version