додому Новини Черкащина Черкаські нардепи ініціювали законопроект про скасування депутатської недоторканності

Черкаські нардепи ініціювали законопроект про скасування депутатської недоторканності

0

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект про внесення змін до Конституції України в частині повної ліквідації депутатської недоторканості. Серед авторів ініціативи – дев’ятеро нардепів із Черкащини. Зокрема свій підпис поставили Світлана Заліщук (БПП), Олег Петренко (позафракційний), Сергій Рудик (БПП), Андрій Журжій (об’єднання "Самопоміч"), Юлій Мамчур (БПП), Ірина Геращенко (БПП), Ольга Бєлькова (БПП), Владислав Голуб (БПП) та Максим Поляков ("Народний Фронт").

Останнього, до речі, Рада напередодні позбавила недоторканності. За подання про притягнення до кримінальної відповідальності Полякова проголосували 250 народних депутатів. За затримання Полякова – лише 125. За арешт – 111.

Нагадаємо, НАБУ звинуватило Полякова у отриманні хабара за сприяння іноземній компанії у незаконному видобутку бурштину в Україні. В межах розслідування "бурштинової справи" було затримано шістьох осіб – трьох помічників нардепів, охоронця та двох представників антикорупційних громадських організацій. Сам Поляков усі звинувачення відкидає.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанка зареєструвала законопроект, що каратиме драконівськими штрафами тих, хто смітить.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version