додому Новини Черкаси Черкаські «моржі» влаштували святковий заплив у Дніпрі (ВІДЕО)

Черкаські «моржі» влаштували святковий заплив у Дніпрі (ВІДЕО)

0
Пірнання

У Черкасах літні люди влаштували різдвяне пірнання у Дніпрі. Їх неможливо налякати крижаною водою, і на власному прикладі вони демонструють, що можна святкувати з користю без шкідливої їжі та алкоголю. Про це інформує 5 канал.

пірнання

 

Компанія «клубу довгожителів» зустрічають свята традиційно, йдучи на берег Дніпра. Цей колектив має таку назву, бо знайшли довгі роки здоров’я у зимній воді. У кожного своя історія про способи позбавлення хвороб. І за допомогою загартовування їм це вдається. Наприклад, пані Ніна у цьому році святкує 90 років, вона має проблеми з суглобами, а пірнання допомагає їй зняти загострення та постійні болі. 

«Дніпро мені допомагає жити, життя наше це подорож, а подорожувати – значить жити, жити, а не помирати, тільки слабкі люди мріють про смерть, а ми мріємо про своє життя і оздоровлюємо свій організм», –  каже учасниця “Черкаського клубу довгожителів” Ніна Фурдило.

Пірнати у річку вони почали ще десять років тому. Відтоді усі члени клубу (нині їх сотня) відмовились відзначати свята, зловживаючи алкоголем або шкідливою їжею.

У компанії любителів зимового пірнання лікар Володимир переконує: крижана вода стимулює всі системи організму, але головне не перестаратися.

«Треба відчувати, щоб людина не відчувала дискомфорту, людина повинна слухати своє тіло, якщо щось не так – треба по мінімуму, деякі по три хвилини і більше сидять, деякі по 10 я бачив», – підсумував лікар Володимир Цапенко.

YouTube video player

«Клуб довголіття» нині не одержує фінансів від держави. За їхніми словами, всі потреби складаються з пенсій. Планують звертатися до мерії – їм допоможуть з орендою приміщення. Учасники переконані та мають намір прожити   до 100 років, завдяки здоровому способу.

 

Читайте також: У Золотоноші облаштували кисневу станцію за 7 млн грн

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version