НовиниЧеркасиЧеркаські «моржі» влаштували святковий заплив у Дніпрі (ВІДЕО)

Черкаські «моржі» влаштували святковий заплив у Дніпрі (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У Черкасах літні люди влаштували різдвяне пірнання у Дніпрі. Їх неможливо налякати крижаною водою, і на власному прикладі вони демонструють, що можна святкувати з користю без шкідливої їжі та алкоголю. Про це інформує 5 канал.

пірнання

 

Компанія «клубу довгожителів» зустрічають свята традиційно, йдучи на берег Дніпра. Цей колектив має таку назву, бо знайшли довгі роки здоров’я у зимній воді. У кожного своя історія про способи позбавлення хвороб. І за допомогою загартовування їм це вдається. Наприклад, пані Ніна у цьому році святкує 90 років, вона має проблеми з суглобами, а пірнання допомагає їй зняти загострення та постійні болі. 

«Дніпро мені допомагає жити, життя наше це подорож, а подорожувати – значить жити, жити, а не помирати, тільки слабкі люди мріють про смерть, а ми мріємо про своє життя і оздоровлюємо свій організм», –  каже учасниця “Черкаського клубу довгожителів” Ніна Фурдило.

Пірнати у річку вони почали ще десять років тому. Відтоді усі члени клубу (нині їх сотня) відмовились відзначати свята, зловживаючи алкоголем або шкідливою їжею.

У компанії любителів зимового пірнання лікар Володимир переконує: крижана вода стимулює всі системи організму, але головне не перестаратися.

«Треба відчувати, щоб людина не відчувала дискомфорту, людина повинна слухати своє тіло, якщо щось не так – треба по мінімуму, деякі по три хвилини і більше сидять, деякі по 10 я бачив», – підсумував лікар Володимир Цапенко.

«Клуб довголіття» нині не одержує фінансів від держави. За їхніми словами, всі потреби складаються з пенсій. Планують звертатися до мерії – їм допоможуть з орендою приміщення. Учасники переконані та мають намір прожити   до 100 років, завдяки здоровому способу.

 

Читайте також: У Золотоноші облаштували кисневу станцію за 7 млн грн

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Каневі зросте вартість проїзду в громадському транспорті

Вартість проїзду в міських автобусах зросте в Каневі з 1 травня. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Вартість проїзду...

Табурець показав наслідки ракетного удару по Смілі (ФОТО)

Нині триває ліквідація наслідків ракетної атаки по Смілі. Нагадаємо, зранку ворог вдарив по околицях міста з «Іскандеру». «Спершу про потерпілих....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x