НовиниЧеркащинаЧеркаські медики недоотримали 25 мільйонів на боротьбу з коронавірусом:...

Черкаські медики недоотримали 25 мільйонів на боротьбу з коронавірусом: як голосували депутати (Фото)

-

- Advertisment -

У Черкасах медики могли отримали 25 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом за рахунок зменшення премії міському голові, його заступникам та членам виконкому.

Однак депутатам з промерської більшості не сподобалась така ідея, інформує кореспондент сайту vikka.ua.

Нагадаємо, встановити премію міському голові та чиновнкиам мерії у розмірі 100% від посадового окладу пропонував обранець Олександр Радуцький. Такі зміни могли б вивільнити 25 мільйонів гривень для медиків, які працюватимуть із зараженими на коронавірус, та на додаткове лікувальне обладнання.

Згідно з проектом рішення, зменшені премії владці повинні були отримувати на постійній основі. Радуцький пояснив: невідомо, скільки ще триватиме карантин. Після нього ж обранці змогли б розглянути це питання повторно.

Лише 15 колег під куполом підтримали цю ідею, а саме: "вільнодемократівці" Володимир Гриценко, Олександр Згіблов, Тарас Коломієць та Інна Михайлюк; депутати фракції "Європейська Солідарність" Ігор Кіта, Микола Мирза, Олександр Радуцький, Олександр Савенко та Костянтин Чернецький; "радикал" Станіслав Лукирич; "відкликанці" Альона Цегвінцева та Максим Шадловський з депутатської групи "Незалежні", а також Артур Акопян із депгрупи "Слуга народу", Руслан Лола та сам міський голова.

Чотири обранці виступили проти: Олексій Романов з фракції "ПП Об’єднання Самопоміч", "слуги народу" Сергій Тищенко та Олександр Дишлюк, Павло Карась з ВО "Черкащани".

Гуртом проігнорували пропозицію депутати від "Батьківщини" (Роман Діскант, Юрій Тренкін, Олексій Мельник, Руслан Петрик та Тетяна Чорнобіль), "Свободи" (Антон Ведула, Іван Косенко, Андрій Куча, Максим Шило) та "Громадянської позиції" (Руслан Зоря та Сергій Очеретній).

"Батьківщинівець" Роман Діскант вніс поправку до проекту, щоб зменшити премії тимчасово – на час карантину. Відтак, обранці голосували повторно. Цього разу "ЗА" виступили "батьківщинівці" Діскант, Юрій Тренкін, Тетяна Чорнобіль, а також "свободівець" Андрій Куча.

З другої спроби депутати набрали 21 голос, проте цього не вистачило для прийняття рішення.

Як повідомляв сайт vikka.ua, нині діє попереднє рішення, згідно з яким мер щомісячно преміюється 200% окладу.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x