НовиниОсвіта«Черкаські мавпи» та фронтмен гурту «ТІК»: у Черкасах відбудеться...

«Черкаські мавпи» та фронтмен гурту «ТІК»: у Черкасах відбудеться книжковий фестиваль

-

- Advertisment -

Організатори Книжкового фестивалю розповіли про особливих гостей та програму заходу, який відбудеться 1-3 жовтня. Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Співорганізаторка Ірина Бондаренко розповідає, що цьогоріч Книжковий фестиваль проводитимуть офлайн і онлайн у зв’язку з епідеміологічними обставинами.

«За допомогою прямих ефірів учасники зможуть відчути себе в приміщенні, де відбуватиметься захід. Ми очікуємо багато гостей, як черкащан, так і відвідувачів із-за кордону», – сказала Бондаренко та додала, що для любителів фентезі реалізують етностімпанквечірку. Для присутніх підготували захопливий антураж із діджеєм, показами вінків і тематичною технікою. Організатори закликають людей, які почувають себе хворими, утриматись від відвідання фестивалю.

Співорганізаторка Олена Литвин розповіла, що на фестивалі візьмуть участь близько 60 видавців.

«Паралельно із видавництвами я реалізовую проєкт «Книга року». Цього разу кількість книг перевершила очікування, адже їх надсилають навіть ті видавництва, які не змогли приїхати. А це близько 140. Особливість конкурсу в тому, що черкащани можуть читати книги й залишати відгуки», – розповідає Олена Литвин.

Організаторка фестивалю Людмили Фіть вважає, що зараз людям необхідно абстрагуватися від пандемії та виходити за її межі, аби робити щось незвичне.

«Щоразу наша команда прагне зробити наступний фестиваль кращим за попередній. Однак в 2021 ми вирішили не вдосконалити захід, а зробити його інакшим. Тож задля цього використаємо досить цікаві формати», – говорить Людмила Фіть.

Також на фестивалі планують ширше розкрити військову й гендерну тематику.

«У фестивалі візьмуть участь журналісти, які перебували в полоні, а також військові ЗСУ. Також під час фестивалю порушать гендерну проблематику. На дискусії ми обговоримо питання, які стосуються не лише жінок, а й чоловіків і людей поважного віку, – наголосила Фіть.

Одним з найцікавішого, що відбудеться на цьому заході, стануть спортивні змагання й інтелектуальні ігри.

«У п’ятницю відбудеться «Що? Де? Коли?» за участі двох команд – представників із Черкас і гостей. Секретним гравцем стане фронтмен гурту «ТІК» Віктор Бронюк. У баскетбольному поєдинку змагатимуться збірна українських письменників «Круки» і «Черкаські мавпи». Після цієї гри відвідувачі зможуть побачити поетичний батл», – Людмила Фіть.

Віктор Бронюк
Віктор Бронюк

Захід відбудеться за сприяння українського культурного фонду, благодійного фонду МХП–Громаді, Черкаської міської ради.

Як повідомляв сайт vikka.ua, «Черкаські Мавпи» готові увірватися в новий баскетбольний сезон.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x