НовиниЧеркащина"Черкаські Мавпи" представили оновлений склад команди (ФОТО)

"Черкаські Мавпи" представили оновлений склад команди (ФОТО)

-

- Advertisment -

Новий баскетбольний сезон в Україні стартує вже 27 вересня. "Черкаські Мавпи" ж розпочинають боротьбу за чемпіонство в Суперлізі 4 жовтня. Команда, яка цього сезону повертається до своїх історичних помаранчево-чорних кольорів, ретельно готувалася до чемпіонату. В клубі пройшла масштабна комплектація: лишилися ключові гравці, додалося чимало якісних новачків та підросла перспективна молодь. Про це повідомляє пресслужба баскетбольного клубу.

Кістяк – на місці

Так, уже до свого четвертого сезону у складі "Черкаських Мавп" готується капітан Олександр Кольченко. Кращий гравець Суперліги Парі-Матч сезону 2017/18 продовжив угоду з клубом. За ці роки Кольченко став не просто лідером на майданчику, а й справжнім вожаком команди поза ним, прикладом для молодих гравців та улюбленцем публіки. Олександр – максималіст і в кожному матчі робить усе для перемоги. Ще на старті сезону 17/18 він говорив, що прагне здобути з "Мавпами" золото – так і сталося.

Продовжив угоду з клубом іще один надважливий гравець чемпіонського складу Володимир Конєв. Нажаль відновлення від травми для Володимира стало справжнім випробуванням. Пропустивши весь минулий сезон, Конєв поки не готовий повернутися на паркет і зараз. Але в клубі чекають на нього вже через кілька місяців.

Іван Ткаченко, Микита Руслов, Микита Воєвода – залишаються в команді. Ткаченко та Руслов цьогоріч добре попрацювали у складі збірної України U-23 за баскетболу 3х3, де вибороли "бронзу" Ліги націй. Хлопці готові допомогти команді в новому сезоні.

Новачки інтригують

Сергій Попов (1988р.н, 196см)

Статистика минулого сезону – 11.7 очка, 4 підбирання, 3.7 передачі.

Досвідчений Попов закриватиме у Черкасах позицію першого-другого номера. Хоча за свою кар’єру змінювати ролі для нього не звикати. Сергій приєднався до команди одним із найперших і пройшов усі стадії підготовки до сезону. У минулому сезоні був одним із лідерів МБК "Миколаїв".

У товариських матчах Попов швидко продемонстрував свою користь команді. Добре розігрує м’яч, може взяти ініціативу на себе і продуктивний у захисті. Без Попова "Мавпи" вже мали не такий переконливий вигляд як завжди. Таке враження, що Сергій вже давно грав за черкаську команду.

Джейлін Ейрінгтон (1993 р.н, 193см)

Статистика минулого сезону – 10.1 очка, 3.7 підбирання та 3.5 передачі

Останнє підписання "Черкаських Мавп" перед стартом сезону. 26-річний Ейрінгтон разом із Сергієм Поповим та Олександром Кольченком формуватиме задню лінію команди. Джейлін поки найменше часу провів у новій команді. Приєднався до "Мавп" американець на турнірі в Лівані і з першого матчу почав вливатися у колектив.

За кілька ігор продемонстрував неабиякий універсалізм – гарно підбирає м’яч, розганяє швидкі відриви, віддає передачі та набирає очки. У свої 26 років вже має непоганий досвід гри не лише у штатах, а й Європі. Ейрінгтон встиг пограти у чемпіонатах Польщі та Угорщини і Кубку Європи ФІБА.

Олександр Беліков (1992 р.н, 200 см)

Статистика минулого сезону – 15 очок, 5.5 підбирання, 2.5 передачі

Один із найяскравіших та універсальних гравців Суперліги останніх років цього сезону гратиме за "Черкаські Мавпи". Лідер "Одеси" попередніх сезонів вирішив змінити прописку. В Черкасах Беліков швидко освоївся. Він добре підходить під атакувальну модель Максима Міхельсона. Швидкий в ногах, з гарним проходом, добре атакує кільце й діє у фарбі. У передсезонній підготовці вже встиг продемонструвати свої найкращі якості.

Черкаській публіці Сашко особливо повинен прийтися до душі. Це не лише ефективний, а й ефектний баскетболіст. У полку черкаських данкерів прибуло.

Олександр Кушніров (1992р.н, 210см)

Статистика минулого сезону – 5.7 очка, 3.4 підбирання, 1 передача

Досвідчений центровий приїхав до Черкас із "Дніпра". Олександр Кушніров тривалу частину кар’єру пограв у "Миколаєві". Втім встиг виступити в Литві та Латвії. У Черкасах Кушніров покликаний закрити передню лінію. Разом із Дмитром Скапінцевим може вийти непоганий тандем "двох башт".

Діон Райт (1993 р.н, 201 см)

Статистика минулого сезону – 14.8 очка та 7.8 підбирання

Підписання Діона Райта може стати одним із ключових в літній селекції "Черкаських Мавп". 26-річний американець попри свій вік вже має солідний послужний список. Чотири роки в NCAA, виступи в чемпіонатах Японії, Ізраїлю та Кіпру. Де б не грав Райт, він всюди був одним із лідерів команди, стабільно здобуваючи очки та підбирання.

Райт може закрити позицію 3-4. І в Черкасах він вже сповна показав свої найсильніші якості. Практично у кожному з контрольних матчів Райт був продуктивним та набирав чи не найбільше. Причому Райт не боїться як брати ініціативу на себе, так і "йти в тінь", коли пішло у когось із партнерів.

Сеад Хаджифейзович (1989 р.н; 202 см)

Статистика минулого сезону – 13.4 очка та 6.8 підбирання

Фактурний боснійський форвард приєднався до Черкас в серпні і пройшов сито трай-ауту. Вже з перших днів перебування в Черкасах Сеад зарекомендував себе як завзятий і працьовитий гравець. Добре проявив себе у товариських матчах і цілком заслужив повноцінний контракт.

У минулому сезоні грав у чемпіонаті Сербії, де мав пристойну статистику. У послужному списку 30-річний форвард має виступи у чемпіонатах Румунії, Боснії та Герцеговини, Чорногорії. У передсезонних матчах виходив переважно з лави запасних і завжди давав неабиякий емоційний заряд команді. По хорошому агресивний і зухвалий Сеад часто виходить переможцем у тих ситуаціях, де міг би програти. Справно збирає на собі фоли та вириває непрості підбирання. Покликаний зміцнити передню лінію команди та підсилити гру у другій п’ятірці.

Молодь матиме шанс

Традиційно у "Черкаських Мавпах" приділяють велику увагу до власних вихованців. У клубі діє масштабна баскетбольна школа, котра продукує талановитих гравців. Цьогоріч всі передсезонні збори разом з основною командою пройшло одразу п’ятеро баскетболістів – Ігор Сергеєв, Олег Бондаренко, Владислав Мельник, Юрій Романовський та Дмитро Нагорний. Дехто навіть поїхав з командою на турнір до Лівану, де непогано себе проявляли.

Минулого сезону за основу в Суперлізі встигли дебютувати Сергеєв і Нагорний. Цьогоріч ці хлопці продовжуватимуть тренуватися з основною командою. При наполегливій роботі кожен із цих молодих вихованців клубу матимуть шанс зіграти в Суперлізі.

Побачити оновлений склад "Черкаських Мавп" в автентичній помаранчевій формі можна буде вже 4 жовтня. "Мавпи" гратимуть із "Харківськими Соколами".

Окрім цього, 29-го вересня, о 14:45 у ТРЦ "Любава" команда зустрінеться зі своїми фанами. У межах презентації команди відбудеться серія розіграшів з асортименту інтернет-магазину клубу та квитків на стартові ігри команди.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "Черкаські Мавпи" запрошують уболівальників на представлення оновленої команди.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x