НовиниЧеркащина"Черкаські Мавпи" позбавлені права участі у Фіналі чотирьох Кубку...

"Черкаські Мавпи" позбавлені права участі у Фіналі чотирьох Кубку України

-

- Advertisment -

Федерація баскетболу задовольнила протест "Київ-Баскета". 9 січня у Києві Директорат Чемпіонату України розглянув звернення БК "Київ-Баскет" щодо порушення у матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубка України з "Черкаськими Мавпами". Поєдинок відбувся 5 січня у столиці. Кияни тоді виграли 76:69, але за сумою двох матчів перемогу у цій чвертьфінальній парі здобули "Черкаські Мавпи". Втім, господарі угледіли порушення регламенту (вихід на майданчик одночасно чотирьох легіонерів замість максимально дозволених трьох) і звернулись зі скаргою. Про це повідомляє прес-служба черкаського баскетбольного клубу.

Директорат Чемпіонату України розглянув епізод, вислухав доводи сторін та ухвалив рішення застосувати до "Черкаських Мавп" відповідну санкцію, а саме зарахувати черкаському клубу поразку позбавленням права подальшої участі в турнірі.

"Помилка тренерського штабу дійсно мала місце. Але рішення настільки жорстке, що воно не відповідає самому порушенню. Це, по-перше. По-друге, це спільне порушення – тренерського штабу "Черкаських Мавп", судді протоколу, який не мав права випускати гравця. Це його обов’язок був – зупинити вихід на майданчик четвертого легіонера, і, безперечно, головного судді, який мав би припинити порушення, якщо вже відбулася помилка судді протоколу", − зазначив директор БК "Черкаські Мавпи" Володимир Гриценко.

Він додав, що гравець вийшов, грав певний час, потім суддя не виконав вимоги правил проведення чемпіонату і Кубку України, не зупинив гру і не дав тренеру покарання. Однак, за цей проступок тренер мав би бути покараний, як вказано у правилах – технічним фолом В-1 і гра мала продовжуватися. І змін у результаті гри або якихось інших моментів в принципі не мало відбутися. Всі моменти мали бути зараховані, як вказано у правилах.

"Історія трохи по-іншому повернулася, суддя просто звернувся з проханням до тренера забрати гравця. А в кінці послідував протест, а точніше звернення "Київ-Баскета" розглянути цю ситуацію. Усе має бути чітко прописано, і по прописаним буквам закону має прийматися рішення, бо правила гри – юридичний документ, який має базувався і базується на офіційних правилах проведення баскетбольних матчів ФІБА. І цей документ має чітко відповідати саме змаганням Кубку України. А так виникають двоякі судження. Я зрозумів вердикт команді: позбавлення права далі виступати у Кубку, а яке покарання суддям? 1000 гривень? Це абсолютно неадекватні речі", − додав Володимир Гриценко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "Черкаські Мавпи" зіграють вдома перший цьогорічний матч.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах за місяць народилося 86 немовлят

У квітні в міському пологовому будинку Черкас на світ з'явилося 86 немовлят, з них одна пара – двійнята. Про...

49-річний черкасець загинув у російсько-українській війні

У Черкасах відбулося прощання з солдатом Євгеном Турченюком, який загинув у російсько-українській війні. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x