НовиниЧеркаські лялькарі привезли нагороди з батьківщини корифеїв українського театру...

Черкаські лялькарі привезли нагороди з батьківщини корифеїв українського театру (Фото)

-

- Advertisment -

З дипломами та численними подарунками повернулися з Кропивницького актори Черкаського академічного театру ляльок.

Наші актори на високому рівні представили Черкащину на грандіозному театральному святі, присвяченому 50-річчю Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», інформує пресслужба Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА.

«Критики високо оцінили нашу виставу «Хочу бути великим» Г. Сапгіра, Г. Циферова, за яку ми отримали диплом ІІ Відкритого театрального фестивалю «SCENE-FEST». Цьогорічний фестиваль проходив під гаслом «Координати незмінні. Сенси нові», але попри дещо змінений формат, «Вересневі самоцвіти» залишаються святом театрального мистецтва. Гості та учасники фестивалю в Кропивницькому побачили 25 вистав від театрів з усієї України, з яких шість прем’єрних. Серед прем’єр бурхливими оваціями привітали виставу «Карлик Ніс» О. Колеснікова (за В. Гауфом), поставлену нашим режисером, заслуженим діячем мистецтв України Я. Грушецьким на сцені Кіровоградського академічного обласного театру ляльок», – поділилася враженнями від поїздки директорка лялькового театру Любов Величко.

Черкаські лялькарі бажані й найперші гості на всіх фестивалях, які проводяться в Україні, поміж тим встигли за керівництва Любові Величко побувати й в Австрії, Африці, навіть на Всесвітньому фестивалі театрів ляльок у Китаї.

«Коли я прийшла в театр, – розповідає пані Любов, – не було ні ремонту, ні мікрофонів, навіть зали, куди можна було запросити маленьких глядачів. Сьогодні братство черкаських лялькарів, яке складається з 14 акторів, дає близько 600 вистав на рік у своїй відремонтованій залі. Це по 2-3 вистави в день. Театр першим з-поміж регіональних отримав статус академічного. Попри скруту ми навіть заробляємо на поточні свої потреби. Весь колектив трудиться, повністю віддаючись справі свого життя, адже в нас випадкових людей немає. Тому що у нас найвимогливіший і найщиріший глядач – діти. Відтак, схибити не можна. Адже тут маленькі поціновувачі мистецтва пізнають, що таке добро і зло. А вони – майбутнє нашої країни».

Нині в репертуарі театру є не тільки дитячі вистави, а й для дорослих. У планах на близьку перспективу – зробити вистави за творами Т. Г. Шевченка. А після невеликої перерви черкаські лялькарі знову вирушають у мандрівку. Цього разу на Фестиваль театрів ляльок у Дніпрі, який стартує 9 листопада.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанин встановив рекорд України.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкаській області затопило луги, поля та подвір’я

Підтоплення лугів і полів зафіксували в Черкаському та Золотоніському районах. Також затопило двори і підвали в низці громад. Про...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами. До простору «Затишно space» черкащанки могли прийти разом зі своїми...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x