додому Новини Черкаси Черкаські гімнасти вийшли до фіналів чемпіонату світу

Черкаські гімнасти вийшли до фіналів чемпіонату світу

0

На чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики, що триває в японському Кітакюшю, завершилася кваліфікація. За її підсумками визначилися фіналісти особистого багатоборства та в окремих видах. Про це повідомляють на сайті «Табло» з посиланням на Суспільне. Спорт.

Спортсменам області Іллі Ковтуну та Назару Чепурному вдалось пройти далі. 

Результати спортсменів у кваліфікації на снарядах ЧС зі спортивної гімнастики:

Особисте багатоборство: Ілля Ковтун

Вільні вправи: Ілля Ковтун, Назар Чепурний

Кінь: Ілля Ковтун

Кільця: Ілля Ковтун

Опорний стрибок: Назар Чепурний (два стрибки), Ілля Ковтун (один стрибок)

Бруси: Ілля Ковтун, Назар Чепурний

Поперечина: Ілля Ковтун

Для 18-річного Ковтуна, і для 19-річного Чепурного це дебют на світовій першості.

До фіналу особистого багатоборства пройшли 24 спортсмени. Серед них – українець Ілля Ковтун, який увійшов до топ-5 із 83.565 бала в сумі. Лідером змагань став олімпійській чемпіон, японець Дайкі Хашімото, який випередив Іллю на 4.475 бала.

Найкраще Ковтуну вдалися поперечина, паралельні бруси та вільні вправи, за які він отримав 14.2 (8-ме місе), 14.7 (14-те) і 14.333 (11-те) бала відповідно. До фіналу у вільних вправах йому забракло 0.2 бала.

З одним зі своїх топових снарядів у Іллі виникли проблеми. За нього українець заробив лише 13.766 бала, що стало 26-м результатом.

Завдяки результату Ковтуна Україна вдесяте поспіль буде представлена у фіналі чоловічого багатоборства.

До окремих фіналів кваліфікувалися по вісім найкращих гімнастів на кожному снаряді: максимум по двоє від країни.

За медалі в опорному стрибку боротиметься Назар Чепурний. Причому до фіналу він пробився з першим результатом серед усіх учасників – 14.833 у середньому за два стрибки. Стільки ж балів отримав олімпійський чемпіон-2012, південнокореєць Ян Хак Сон. Проте Чепурний мав вищу оцінку за перший стрибок – 14.966, тому очолив турніру таблицю.

Другий фінал в окремих видах для України здобув Ковтун. Він посів восьму позицію на поперечині з 14.2 бала та зачепився за останнє прохідне місце. Українець поступився лідеру на цьому снаряді, золотому медалісту Токіо-2020 Хашімото 0.433 бала.

Ковтун – перший українець за 16 років, який вийшов до фіналу на поперечині. Востаннє це вдавалося Валерію Гончарову в 2005 році, коли він завоював на цьому снаряді «бронзу».

Як повідомляла раніше vikka.ua, Святослав Михайлюк дебютував за Торонто

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version