додому Новини Черкаси Черкаські енергетики відстояли свої права у Верховному суді

Черкаські енергетики відстояли свої права у Верховному суді

0
firstregion.com.ua

Касаційний господарський суд у складі Верховного суду поставив крапку у справі про банкрутство ПАТ «Черкасиобленерго», визнавши конкурсні вимоги ДП «Енергоринок» недійсними.

Про це повідомляє пресслужба черкаського підприємства.

У Товаристві впевнені: ідея рейдерів полягала в тому, щоб визнати судом відсутність конкурсних вимог ДП «Енергоринок» і , залишившись в комітеті кредиторів, вивести цілісний майновий комплекс (всі електричні мережі Черкаської області та будівлі підприємства) ПАТ «Черкасиобленерго» на окрему юридичну особу. Таким чином вони б залишили державі «діру», розміром більше 1 млрд. гривень боргів, які б ніколи не були виплачені. Оскільки вимоги «Енергоринку» у чотири рази перевищували суму вимог іншого підприємства, яке намагалось установити контроль над ПАТ «Черкасиобленерго».

«Цю схему намагались реалізувати через суд ще з 2013-го року. І от днями вдалося розірвати це безкінечне юридичне коло передачі справи між судами різних інстанцій. Верховний суд поставив крапку у цьому питанні. Така перемога стала можлива завдяки залізній волі керівника ПАТ «Черкасиобленерго» Олега Самчука, який налаштований на виведення підприємства з банкрутства, стягнення боргу з ПАТ «Азот», розрахунок з ДП «Енергоринок», – зазначає юрист Олександр Трохимець.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкаській ТЕЦ відбулися відкриті обговорення щодо встановлення тарифів на 2021 рік.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version