НовиниЧеркащинаЧеркаські енергетики приїхали у Київ вимагати у НКРЕКП зарплати...

Черкаські енергетики приїхали у Київ вимагати у НКРЕКП зарплати (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

20 жовтня черкаські енергетики приїхали до Києва, щоб вимагати у НКРЕКП виплату своєї заробітної плати, повідомляє прес-служба ПАТ "Черкасиобленерго".

Під стінами Нацкомісії працівники підприємства вигукували: "Ганьба!", "Жодних кулуарних домовленостей!", "Вовка – до людей!"

Майже 500 енергетиків заблокували вхід до приміщення. Вони організували мітинг під стінами НКРЕКП, яка мала на своєму засіданні розглянути питання зміни алгоритму для ПАТ "Черкасиобленерго" ще вчора, 19 жовтня, але на засідання Нацкомісії це питання не винесли.

Нині заборгованість із зарплати складає 33,8 млн грн., у попередній період вона була доведена до 120-ти млн грн.

Оскільки представники Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, не вийшли до працівників Черкасиобленерго, прочекавши півтори години, люди зайшли до приміщення. До енергетиків приєднався і народний депутат Олег Петренко. Разом із колективом Обленерго у актовій залі НКРЕКП він чекав на пояснення від представників комісії.

Згодом до енергетиків вийшов голова НКРЕКП Дмитро Вовк. Посадовець наголосив, що наразі необхідно реструктуризувати заборгованості Обленерго перед Енергоринком та Азоту – перед Черкасиобленерго.

Вовк вважає, що енергетикам слід шукати правди у ДП "Енергоринок": укласти угоду про ліквідацію заборгованості черкаської компанії перед ДП.

Люди відповіддю керівника комісії незадоволені й вимагають ухвалення адекватного рішення, припинивши прив'язувати Обленерго до стосунків з Азотом та Енергоринком. Енергетики також наголошують на відповідальності комісії за те, що вона два роки під час каденції Світлани Кузьмінської спостерігала за тим, як компанія нарощує борги й з неї виводяться кошти.

Наразі Дмитро Вовк фактично заявив, що засідання в Кабміні, на якому НКРЕКП доручили розглянути проблему черкаських енергетиків, не мало сенсу й протокол наради є незаконним. Відтак, жодних обіцянок щодо вирішення ситуації на підприємстві він не дає.

Люди кажуть, що не випустять посадовця з роботи, поки не буде знайдене компромісне рішення. Крім того, енергетики нагадують, що без заробітної плати працювати вдруге півроку вони не будуть.

Як повідомляв сайт vikka.ua, проблеми черкаських енергетиків вирішують у Кабміні.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкаській області затопило луги, поля та подвір’я

Підтоплення лугів і полів зафіксували в Черкаському та Золотоніському районах. Також затопило двори і підвали в низці громад. Про...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами. До простору «Затишно space» черкащанки могли прийти разом зі своїми...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x