додому Новини Черкащина Черкаські депутати вирішили не порушувати закон при ухваленні міського бюджету

Черкаські депутати вирішили не порушувати закон при ухваленні міського бюджету

0

Міська рада Черкас не проголосувала за бюджет на 2018 рік в обхід виконавчого комітету. За відповідний проект проголосували 17 осіб, передає кореспондент vikka.ua.

 

У більшості депутатів виникло питання, хто готував і подавав проект рішення про бюджет на розгляд міської ради. Як з’ясувалося, виконавчий комітет, котрий по закону мав би це зробити, не зробив цього. Тому міські обранці вирішили не порушувати закон і не брати участі у голосування за цей проект рішення.

Не брали участі в голосуванні депутати від Партії вільних демократів, "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка, "Свободи" та Блоку Петра Порошенка "Солідарність".

"Анатолію Васильовичу, – звернувся до міського голови депутат Руслан Зоря, – не займайтеся популізмом і робіть усе по закону. Спершу проект бюджету має схвалити виконком, який місяць не міг зібратися і який ми, депутати, сьогодні відправили у відставку, а вже потім міська рада".

За словами директора департаменту фінансової політики Наталії Джуган, навіть якби депутати проголосували за бюджет, то він вступив би в дію лише через місяць після прийняття і не мав би жодних фінансових наслідків.

"Проект на розгляд міської ради може вносити лише виконавчий комітет, тож немає за що голосувати", – зауважив депутат-свободівець Ярослав Нищик.

 
Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати одноголосно розігнали виконком і заступників Бондаренка.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version