НовиниОсвітаЧеркаські депутати виділили майже 21 мільйон гривень на новий...

Черкаські депутати виділили майже 21 мільйон гривень на новий садочок

-

- Advertisment -

З міського бюджету на будівництво дитячого садочка в районі «Митниця» виділять 20,9 мільйонів гривень.

За це проголосували депутати міської ради під час сесії 5 лютого, повідомляє з сесійної зали кореспондент сайту vikka.ua.

Йдеться про зведення нового дошкільного навчального закладу по вулиці Героїв Дніпра, 87. Відтак, з державного бюджету на нього передбачили майже 79 млн. грн. Місцева ж влада збирається долучитися до співфінансування та передбачити з бюджету 20,9 мільйонів гривень.

Додамо, що попередні розрахунки по кошторису даного об’єкту проводилися у 2018 року. Тоді було оприлюднено інформацію про те, що будівництво дошкільного закладу обійдеться зі співфінансуванням у близько 80 мільйонів гривень. Однак зараз його вартість зросла до майже 100 мільйонів.

Під час депутатської дискусії голова фракції від «ЄС» Сергій Кудактін повідомив, що виділяти такі кошти з місцевого бюджету не раціонально. Адже за понад два роки з моменту створення проекту вартість дитсадка зросла у 1,5 рази. Тому, на його думку, з державного бюджету необхідно виділити більші кошти, а з місцевого – лише 5 мільйонів гривень.

«Ми ризикуємо отримати довгобуд, матимемо «чемодан без ручки». Адже у зазначені строки облрада не встигне його побудувати. Якщо держава хоче нам подарувати садочок, то повинна давати більше співфінансування. Ми просимо виділити з міського бюджету лише 5 мільйонів. В цьому році бюджет не в тому стані, щоб виділити 21 мільйон», – підкреслив під час виступу Сергій Кудактін.

У відповідь на це очільник Департаменту архітектури та містобудування Артур Савін наголосив, що з місцевого бюджету необхідно виділити усі 20,9 мільйонів гривень. Тільки в такому разі будівництво буде розпочате.

«Підряднику ставиться завдання побудувати об’єкт у найкоротші строки. Тому, станом на сьогодні, нам потрібно розрахуватися з проектантом, який виконав проектно-кошторисну документацію, там трішки менше 900 тисяч гривень. Це потрібно зробити зараз, адже її вже потрібно передати на баланс облради. Там усі суми передбачені і віддати ми їх маємо без боргів. Відповідно виплатити ми маємо усі 20 мільйонів гривень», – додав Артур Савін.

Після тривалої дискусії депутати таки проголосували за внесення змін до бюджету. Отже, на співфінансування дитячого садка таки виділять майже 21 мільйон гривень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаська медпрацівниця, яка бореться з раком, потребує коштів на другу операцію.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x