НовиниЧеркащинаЧеркаські депутати виділили кошти на інсулін для місцевих діабетиків

Черкаські депутати виділили кошти на інсулін для місцевих діабетиків

-

- Advertisment -

До кінця 2019 року черкасці, які хворіють на цукровий діабет, будуть забезпечені інсуліном. Таке одноголосне рішення під час пленарки прийняли депутати міської ради, передає кореспондент сайту vikka.ua.

На придбання життєво необхідного препарату для інсулінозалежних діабетиків з міського бюджету виділять 4,5 мільйонів гривень. Очікують також співфінансування з обласного бюджету. Проект рішення підтримали 30 обранців.

"Під загрозою стояло життя 2000 жителів Черкас. Нажаль при формуванні державного бюджету і державної цільової субвенції на цукровий діабет було недодано майже 6 мільйонів гривень і ми опинилися перед фактом, що на початку вересня закінчилися асигнування на відшкодування аптекам виданого інсуліну і на початку жовтня ми вже мали 1 млн.700 тис. грн. заборгованості перед аптеками. Сьогоднішнє рішення відкрило шлях для погашення заборгованості і подальшого фінансування до кінця року. Реальною потребою є 5 млн. 136 тис. грн. до кінця року, депутати проголосували за програму на виділення 4 млн. 500 тис. грн. Окрім того ми сподіваємося на допомогу облради і буде виділено ще близько 1 млн. 500 тис. грн. для повного забезпечення програми", − зазначив у коментарі головний медик міста Олег Стадник.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати звернуться до державних владців за фінансовою допомогою на придбання інсуліну.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x