додому Новини Черкащина Черкаські депутати розповіли, кого хочуть бачити у новому виконкомі, а кого ні...

Черкаські депутати розповіли, кого хочуть бачити у новому виконкомі, а кого ні (ЗАЯВА)

0

Депутати фракції Блоку Петра Порошенка "Солідарність", Партії вільних демократів та депутатської групи "За громаду" подали міському голові свої пропозиції щодо складу виконавчого комітету. Про це обранці розповіли на спільній прес-конференції 6 вересня, передає кореспондент vikka.ua.

Нагадаємо, після засідання "таємного виконкому", 8 членів якого фактично надали дозвіл на забудову берегової смуги багатоповерхівками, міська рада ухвалила рішення розпустити виконавчий комітет. Міському голові Черкас Анатолію Бондаренку було доручено у двотижневий термін сформувати і подати новий склад виконавчого комітету.

При формуванні нового виконкому депутати запропонували визначити критерії до кандидатів, а вже потім визначати персональний склад. Спільні пропозиції озвучив секретар міськради Олександр Радуцький. Свої фракції та депгрупу представили "вільний демократ" Олександр Згіблов, "порошенківець" Володимир Бурячинський та позафракційний Руслан Зоря.

"Членами виконкому, заступниками міського голови не можуть бути ті, хто у складі минулого виконкому проголосував за скандальний Детальний план забудови набережної, який фактично дозволив компанії "Будгарант" будівництво на береговій смузі. У новому виконкомі не місце особам, які мали проблеми із законом, були засуджені чи відбували покарання; які були у минулому членами Комуністичної партії України та Партії Регіонів. Це повинні бути виключно професіонали з досвідом роботи у відповідній сфері, професійні і порядні люди", – зазначив Олександр Радуцький.

Депутати закликали інші політсили та громадські організації долучатися до формування виконкому та озвучили прізвища осіб, які пропонують включити до його складу. Зокрема від "Солідарності" це нинішній заступник міського голови Руслан Сотуленко; від "Вільних демократів" – заступник міського голови при Сергієві Одаричу, підприємець Олександр Ільченко; від групи "За громаду" – юрист і громадський активіст Костянтин Стратілатов.

За словами Радуцького, попередній список запропонованих кандидатів обранці передадуть міському голові. Якщо ж Бондаренко пропонуватиме кандидатів, які не відповідатимуть чотирьом згаданим критеріям, – депутати голосувати за них не будуть.

Щодо кількісного складу виконкому, депутати ще не визначилися. Однак кажуть: що менша кількість його членів, то швидше він працює.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас заявив, що готовий подати новий склад виконкому.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version