НовиниЧеркащинаЧеркаські депутати проситимуть уряд відмінити нове нарахування субсидій

Черкаські депутати проситимуть уряд відмінити нове нарахування субсидій

-

- Advertisment -

Депутати Черкаської міської ради вимагатимуть від уряду негайного скасувати постанови щодо нововведень в оформленні та призначенні субсидій, які ввели з 1 травня.

Звернення підготував і зачитав на сесії міськради 13 травня обранець Сергій Рубан. Його підтримали 36 колег, інформує кореспондент vikka.ua.

«Уряд запровадив нову систему субсидій для українців, яка продовжує звуження їхніх соціальних прав. Кожна родина, яка отримує субсидію, для її переоформлення повинна заново подати заяву і декларацію про доходи. Тобто близько 3 млн родин зобов’язані знову йти на поклон, принести купу папірців та доводити своє право на отримання субсидії. Особливо зараз, в карантинних умовах, – каже Рубан. – Після докорінної реформи системи оформлення субсидій нашою командою у 2015 році, субсидію можна було переоформити за заявою або автоматично продовжити її. Це все фактично зруйновано нинішнім урядом».

За його словами, ще одним ударом для субсидіантів стало рішення уряду про ліквідацію комісії місцевих органів влади щодо субсидій. Станом на сьогодні близько 40% субсидій призначено саме цими комісіями, тому що на місцях краще видно, яка родина їх потребує.

«З огляду на це ми, депутати Черкаської міської ради, вимагаємо від влади негайно скасувати ці нововведення. Переоформити всім субсидіантам новий термін продовження субсидій в автоматичному режимі, відмовитись від подачі декларацій субсидіантами, натомість здійснити призначення субсидій, використовуючи бази даних органів місцевої влади», – підсумував черкаський депутат.

Як повідомляв сайт vikka.ua, став відомий максимальний розмір пенсії у 2021 році.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x