НовиниЧеркащинаЧеркаські депутати пригадали свої шкільні випускні (ФОТО)

Черкаські депутати пригадали свої шкільні випускні (ФОТО)

-

- Advertisment -

23 червня у Черкасах, як і по всій Україні, святкують День випускника. І поки нині на площі міста квітують фантастичні модні наряди, vikka.ua пропонує пригадати, який вигляд це дійство кількадесят років тому. Допомогли у цьому черкаські політики, які меланхолійно поділилися своїми емоціями і згадками від шкільного випускного: без пафосних ресторанів, помпезних вбрань і гучного святкування.

Екс-секретар Черкаської міської ради, випускник ЗОШ №2 в 1988 році Олександр Радуцький згадує, як у юному віці важко працював, аби за власні кошти придбати парадний костюм.

"На канікулах, коли переходив із 9 в 10 клас, я пішов працювати вантажником на консервний завод, що на Громова. Це був мій перший заробіток. Взагалі, у той час для всіх батьків випускний був життєво важкою ситуацією. У моїй сім’ї теж не було коштів на хороший костюм і туфлі, тому сам відправився на заробіток", – каже Радуцький.

Майбутній обранець працював на заводі 1,5 місяці, розвантажував вагони і заробив близько 300 рублів.

"Тоді це були дуже великі кошти. Віддав їх батькам. Вони купили мені костюм, дипломат і туфлі. З дипломатом ходив у школу, а дві інші покупки береглись на випускний".

Власне, цей легендарний наряд назавжди збережеться у пам’яті депутата завдяки чорно-білому знімку.

"Вільнодемократівець" Тарас Коломієць також розповідає, що святкування випускного вечора у той час було без зайвого галасу.

"У 1998 році, рівно 20 років тому, я закінчив 9-ту школу, яка зараз є гімназією. Оскільки ресторан був дуже дорогим задоволенням, відзначали по-простому: винесли столи на третій поверх, урочисто посиділи. Потім пішли зустрічати світанок у річковий порт. У мене не було дорогого костюму, тоді всі мали більш-менш повсякденний вигляд", – каже депутат.

Обранець відзначає: святкував випускний вечір повністю тверезий, що зараз можна вважати дивиною.

"Вперше спробував алкоголь на другому курсі навчання в університеті. В школі ж був спортсменом, грав за збірну в баскетбол", – ділиться Тарас Коломієць. На фото він – ще школяр (середній ряд, третій зліва).

Депутат міськради від Громадянської позиції Руслан Зоря пам’ятає День випускника завдяки непрецедентній ситуації. Полишаючи у 1995 році школу №18, юнак не потиснув руку директору, коли той вручав йому атестат.

"Я був старостою класу. Директор чомусь вирішив, що я маю ходити до нього в кабінет і доповідати йому, коли хтось десь бешкетував. Не важливо було: володів я такою інформацією чи ні. Мав приходити і все розповідати. Звісно, такого не відбувалось і через це в нас не склалися стосунки", – розповідає обранець.

Через те, що випускник Руслан не потиснув директору руку – то й атестат отримав непросто. За його словами, директор міцно тримав документ у руках і не віддавав хлопцю, поки на очах у його матері не з’явились сльози.

На світлинах  – майбутній депутат Зоря 23 роки тому в оточенні гарних панянок, а також з мамою та тітонькою.

День випускника для депутатки міськради Олени Шевченко запам’ятався одним із найщасливіших у житті. По-жіночому відповідально учениця ЗОШ №17 у 2001 році поставилась до вибору сукні й зачіски і мала неперевершений вигляд.

"У випускний вечір я постійно посміхалася, не плакала "від радості" за тим, що більше не буде школи, друзів, тому що знала, що попереду буде цікавіше, буде більше можливостей для реалізації себе і досягнення своїх мрій. Я дуже поспішала бути дорослою і самостійною. Також знала, що справжні друзі – залишаться і потім. Так і сталося, в мене чудова подруга, з якою ми сиділи за однією партою з 9 класу", – каже жінка.

Олена додає, що навчалася спочатку в "Д" паралелі (до 9 класу), а потім в "Б" класі – з якого і випустилася. Тому і на зустріч випускників ходить спочатку до одних, а потім до інших.

"Випускний пройшов дуже весело, з цікавими конкурсами, і в теплій атмосфері, тому що об’єднав декілька паралельних класів", – зазначає обраниця.

Жінка добре запам’ятала, що так багато квітів, як тоді, у неї не було більше ніколи в житті.

На знімку Олена Шевченко в яскравій фіолетовій сукні.

Vikka.ua бажає усім, а особливо випускникам 2018 року, назавжди запам’ятати День прощання зі школою тільки теплими моментами.

Всі фото надали депутати з особистих архівів

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащан запрошують відвідати традиційний етнофестиваль.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рух транспорту через Канівську ГЕС буде частково закрито

Проїзд через Канівську ГЕС буде частково закрито протягом трьох днів. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Рух автомобілів через...

Черкаський онкоцентр готує бункер для лінійного прискорювача

У Черкаському онкоцентрі готують спеціальний бункер для лінійного прискорювача, який буде використовуватися для лікування злоякісних пухлин. Про це повідомляє...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x