додому Новини Черкащина Черкаські депутати поскаржилися на Бондаренка в Асоціацію міст України

Черкаські депутати поскаржилися на Бондаренка в Асоціацію міст України

0

Депутати Черкаської міської ради звернулися до керівництва Асоціації міст України, а саме голови Асоціації Віталія Кличка та виконавчого директора Олександра Слобожана, аби поінформувати їх про порушення мером Черкас Анатолієм Бондаренком Конституції та Законів України, нехтування інтересами та правами жителів міста заради власних інтересів.

У зверненні депутати виклали хронологію подій, пов’язаних із останньою сесією міськради: як 11 липня вони вимагали продовження пленарного засідання, перерву якого оголосили ще 18 червня; як Бондаренко, згідно із Законом, мав скликати сесію 25 липня, потім – 9 серпня. Зрештою, тоді третина обранців таки прийшла на пленарку, але не зібрався кворум. Опісля міський голова переніс засідання на 23 серпня, в той час як депутати скористались правом і вимагали проведення сесії 20 числа. З’явились лише 17 обранців.

Наголошують черкаські депутати на грубому порушенні мером Бондаренком Закону України "Про місцеве самоврядування", коли останній раптово скликав у Каневі на Чернечій горі сесію. Присутні – промерська більшість. Інші ж обранці не могли бути фізично присутніми на засіданні.

"Звертає на себе увагу і той факт, що у роботі сесії та безпосередньо у голосуванні взяли участь громадяни Косяк В.П., Скорик М.Г., Цегвінцева А.Г., Чорнобіль Т.А. та Шадловський М.В., які не є депутатами Черкаської міської ради", – йдеться у тексті звернення про відкликанців, чиї голоси на "темній" сесії були враховані.

Враховуючи статтю 2 Статуту Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціації міст України", депутати просять надати належну правову оцінку діям міського голови Анатолія Бондаренка, а також довести дану інформацію до відома містам-членам АМУ.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас підписав рішення, ухвалені на "таємній" сесії.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version