НовиниЧеркащинаЧеркаські депутати погодили піврічне фінансування тролейбусного парку

Черкаські депутати погодили піврічне фінансування тролейбусного парку

-

- Advertisment -

Після кількагодинного скандального обговорення депутати проголосували за виділення коштів на тролейбусний парк. Підприємство отримало фінансування в  35 мільйонів гривень на пів року.

Про це із сесійної зали повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Обговорення питання "Про внесення змін до рішення міської ради "Про затвердження Програми розвитку міського електротранспорту у м. Черкаси на 2017-2020 роки" розпочалось з бурхливої суперечки щодо розміру економічно обґрунтованого і реального тарифів. Обранцям знадобився певний час, щоб з’ясувати, який саме економічно обґрунтований тариф внесений до редакції Програми. Адже від очільника КП "Черкасиелектротранс" Петра Кучера, міського голови Анатолія Бондаренка та членів виконкому, присутніх у залі, звучали різні цифри: від 4 до 6 гривень.

Свої пропозиції й бачення ситуації з "Черкасиелектротрансом" озвучували депутати, активісти, представники самого КП.

Зазначимо, підприємство озвучило потребу в 70 мільйонах гривень на 2020 рік. Однак обранці були майже одностайними: повне річне фінансування давати одразу не можна. Адже так, кажуть робили у попередні роки, повіривши обіцянкам керівництва електротрасу про обов’язкове покращення його роботи. Депутати впевнені: покращення не сталось через нераціональне використання виділених коштів.

"Ви розумієте, що яку б програму ми зараз не прийняли, яку суму б не виділили, навіть минулорічною сумо. Все одно, коли піде розпис коштів, то він буде залежати від тієї суми, яка виділена. І відповідно у жовтні-листопаді вони прийдуть і скажуть: грошей немає", – зазначив Олександр Радуцький.

Тому своїм голосуванням депутати вирішили: виділити поки що 35 мільйонів на два квартали 2020 року. За цей час – до 1 липня – мають бути закуплені і встановлені на всіх тролейбусах валідатори. Відповідне доручення отримав департамент ЖКК. 

Нагадаємо, на попередній пленарці депутати пілтримали пропозицію "батьківщинівця" Романа Дісканта і не проголосували за Програму розвитку електротрансу. Через це тролейбусники досі не отримали заробітної плати за грудень і ризикували залишитись без оплати праці й у шалених боргах. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати розглянуть новий проєкт по "негабариту".

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про небезпечні метеорологічні явища

Сьогодні вдень, 29 березня, у Черкаські області та місті Черкаси метеорологи попереджають місцевих мешканців про грози. Про це повідомляє...

На Черкащині правоохоронці затримали злочинця, який підпалив обладнання на залізниці

Зловмисник вчинив підпал релейної шафи, яка відповідає за роботу світлофорів на коліях. За це йому загрожує до 10 років...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x