додому Новини Черкащина Черкаські депутати підтримали петицію про заборону поліетиленових пакетів

Черкаські депутати підтримали петицію про заборону поліетиленових пакетів

0

Депутати Черкаської міської ради під час сесії проголосували на підтримку петиції про заборону використання поліетиленових пакетів у сферах торгівлі. Про це пише "Zmi.ck".

Втім, у проекті рішення зазначено, що міська влада не має права заборонити використання поліетиленових пакетів, а лише може рекомендувати підприємцям зменшити їх використання та запропонувати покупцям альтернативу.

"Пропонуємо винести на розгляд міської ради рішення: підтримати електронну петицію від 03.07.2019 № Че/873-еп щодо заборони в крамницях та супермаркетах міста Черкаси використання поліетиленових пакетів та рекомендувати суб’єктам господарювання сфери торгівлі міста Черкаси пропонувати покупцям альтернативу використанню одноразових поліетиленових пакетів – біологічні полімерні чи паперові пакети, багаторазові торбини тощо", − зазначено у проекті рішення.

Крім того додають, що наразі в Верховній Раді України зареєстровано проект Закону України "Про зменшення кількості пластикових пакетів в цивільному обігу" (реєстр. № 9507 від 16.04.2019 р.).

Як повідомляв сайт vikka.ua, мешканці одного з черкаських ОСББ обурені квитанціями за послуги, яких не замовляли.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version