НовиниЧеркащинаЧеркаські депутати не звертатимуться до парламенту з приводу розпуску...

Черкаські депутати не звертатимуться до парламенту з приводу розпуску міськради

-

- Advertisment -

Питання про звернення до Верховної Ради з приводу розпуску діючого скликання міськради та призначення місцевих перевиборів підтримала лише половина з присутніх у сесійній залі обранців, передає кореспондент vikka.ua.

Представники трьох політичних сил, які проголосували проти такого звернення, озвучили свою позицію з сесійної трибуни.

"Фракція БПП "Солідарність" обов’язково підтримає цей проект рішення, якщо ми змінимо разом з тим виконком, відмінимо "канівські" рішення, а міський голова прийме рішення про свою відставку, – заявив депутат Олександр Радуцький. – Поясню чому такі умови. Підозр у мера достатньо, так що рано чи пізно ця людина буде відсторонена від посади. А що стосується виконкому, то в нас як у випалку з Остапом Бендером: роздерибанили понад 200 мільйонів, тихенько саморозпустились, а виконавчий комітет буде всім рулить. В такому випадку, вважаю, що у складі виконкому має бути представник від кожної політичної сили, який представлятиме інтереси громади і в раді. Якщо з часом така процедура буде визначена, то й за розпуск цього склакання ми голосуватимемо".

procherk.info

Голова депутатської групи "Громадянська позиція" Руслан Зоря зазначив, що партія не підтримуватиме це питання, якщо воно черговим популістичним кроком від мера.

"Така приємна настирливість від міського голови. Ми ж пам'ятаємо, що він вже писав звернення, відправляв його на ім'я голови комітету державного врегулювання регіональної політики Серія Власенка, теж представника ВО "Батьківщина". Це звернення Бондаренка було не схвалене його ж однопартійцем. Тому ця гра в популізм продовжується. Якщо й буде розпущена ця рада, то перевибори будуть короткотермінові, у 2020 році рада знову має обиратись. Для формування нової ради, обрання міського голови, формування структури потрібно не менше року, – зауважив Зоря. – Ми й так спостерігаємо політичний та економічний колапс у місті, а, закликаючи до таких дій як саморозпуск міської ради, ми, депутати, додаємо негативів до тих, що вже існують". 

infomist.ck.ua

У тому, що розгляд таких питань на сесії – чистої води політичний популізм, не сумнівається керівник партії Вільних демократів Олександр Згіблов.

"Юридично прийняття цього рішення – це маніпуляція і ніякого значення воно не має. Лише міський голова може звернутися до Верховної Ради щодо розпуску міської ради, – каже "вільнодемократівець". – Власне, саме через дії Бондаренка й склалась та політична ситуація, як нині є в Черкасах. Саме він купив посадами дев'ять депатутів міськради, п'ятеро з яких за високі зарплати зрадили свох виборців і свої партії. Реакція виборців була відповідною – вони відкликали зрадників. Бондаренко ж завжди намагався розпустити міськраду, коли депутати не давали йому дерибанити бюджет. Так було у січні поточного року, так відбувається і зараз. На кону лише гроші. 600 млн. бюджету розвитку і понад 1 млрд. грн – загального фонду".

Крім того, Згіблов озвучив спільну позиці "Вільних демократів" з цього питання: 

"Бондаренка  – до в'язниці за зловживання і розкрадання. Потім – перевибори мера і міської ради. Або ж компроміс: переобрання виконавчого комітету. Щоб хоч хтось керував містом, поки триватимуть вибори. ле жні мер, ні його команда йти на компроміси не хочуть, бо їх цікавить одне – влада і бюджет!"

За проект рішення проголосувало лише 13 обранців із 28 присутніх на пленарці. Відтак, рішення про звернення не прийняте.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на сесії Черкаської міськради розглянуть зміни до бюджету в найважливіших питаннях.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Черкаський гідрометцентр попереджає про негоду

На Черкащині тримається прохолодна дощова погода. Чого чекати на вихідних - пише директор Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань. За 4 доби...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x