додому Новини Черкаські депутати не захотіли, аби долю очисних споруд вирішував Порошенко

Черкаські депутати не захотіли, аби долю очисних споруд вирішував Порошенко

0

Черкаські депутати на сесії міськраді 31 березня вирішили відкласти звернення до Президента України із проханням передачі каналізаційно-очисних споруд у комунальну власність міста. Про це повідомляє кореспондент vikka.ua.

Відтак, депутати вирішили, що додатково це питання розгляне спеціально створена комісія. І вже на наступній сесії народні обранці планують повернутися до цього питання.

Нанадаємо, черкаські депутати з метою забезпечення ефективного використання очисних споруд міста Черкаси, а також для забезпечення черкащан якісних послуг з водовідведення звернуться до Президента України Петра Порошенка про передачу каналізаційних очисних споруд у комунальну власність міста. Відповідне рішення опубліковане на сайті Черкаської міськради.

Протягом останнього десятиріччя комунальне підприємство "Черкасиводоканал" постійно перебуває в стані судових спорів з ПАТ "Азот", що є наслідком державного регулювання тарифів на комунальні послуги без урахування вільних ринкових цін на матеріальні та трудові ресурси.

Водоканалу нав'язувались самостійно встановлені ціни за очищення стічних вод, які значно перевищували ті, що передбачались у збиткових комунальних тарифах, та неприйнятні умови договорів. Це неодноразово призводило до виникнення кредиторської заборгованості з відповідним нарахуванням штрафних санкцій.

Крім того, існуюча технологія очищення стічних вод, що застосовується на очисних спорудах ПАТ "Азот" залишається незмінною вже більше 40 років і потребує радикального оновлення.

Однак адміністрація ПАТ "Азот", для якої очищення міських стоків не є основним видом діяльності, не зацікавлена у подальшому розвитку очисних споруд, їх модернізації, застосуванні енергозберігаючих технологій, та оптимізації собівартості послуг. Тому Черкаська міськрада просить повернути каналізаційні очисні споруди.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах містяни можуть залишитися без води. Відтак, 4 березня, рахунки КП "Черкасиводоканал" були заблоковані на суму 18,4 млн. грн. Причиною цього є постанова виконавчої служби про примусове стягнення боргу з комунального підприємства за зверненням ПАТ "АЗОТ".

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version