НовиниЧеркасиЧеркаські депутати не підтримують закон про деолігархізацію

Черкаські депутати не підтримують закон про деолігархізацію

-

- Advertisment -

У Черкасах депутатка від партії «Слуга народу» Оксана Мелікова підготувала колективне звернення міськради до Верховної Ради із вимогою ухвалити закон про деолігархізацію. Проте колеги під куполом її не підтримали.

Про це із залу засідання 15 че6рвня інформує кореспондент vikka.ua.

«Цього року Україна відзначає 30 років Дня Незалежності. За цей час на долю українців випало немало випробувань: безробіття, інфляція, економічна криза, трудова міграція, дві революції, війна, пандемія. Але були і ті, хто незважаючи на загальну скруту, нарощували статки і вибивались у рейтинги найбагатших людей світу, ведучи бізнес у країні з бідними громадянами. Це стало можливим завдяки великого капіталу, медіа і політики. Олігархи втягнули Україну в порочне коло, у якому гроші дозволяли купляти політиків», – каже Мелікова.

Від імені всіх депутатів Черкаської міськради вона звернулась до Верховної Ради із проханням невідкладно прийняти проєкт Закону «Про запобігання загрози національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну чи політичну вагу у суспільному житті як такий що не створює жодних загроз для чесних політиків та бізнесменів, спрямовані на захист інтересів держави».

«Ми впевнені, що голосування за цей законопроект чітко покаже, хто з народних депутатів представляє в парламенті  інтереси людей, а хто перебуває під впливом олігархів», – йдеться у зверненні.

Депутат Павло Карась порівняв цей запит із подіями 1937 року, коли у заможних людей відбирали майно. Також додав, що це «полювання на відьом» та «недостойний акт проти свободи».

Відмовився голосувати за звернення і Снргіц Кудактін. Мовляв, цей законопроект – боротьба з опонентами та зачистка ЗМІ перед виборами.

«Боротьба з олігархами ведеться одним простим, елементарним, сторіччями перевіреним способом, який президент запросто може включити, – називається він антимонопольний комітет. Його роботу треба впорядкувати. Мені цікаво, чому на третьому році влади президента у нас і досі є монополії», – зауважив обранці.

Як повідомляв сайт vikka.ua, скандальний нардеп з Черкащини увійшов до фракції «Батьківщина».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x