НовиниЧеркащинаЧеркаські будинки, якими опікується монопольний управитель, взимку можуть залишитись...

Черкаські будинки, якими опікується монопольний управитель, взимку можуть залишитись без тепла

-

- Advertisment -

Мешканці понад 800 черкаських багатоквартирних будинків, які потрапили під управлінську опіку місцевого підприємця Андрія Бортника, ймовірно, зустрінуть опалювальний сезон з холодними батареями. Через відсутність проведення необхідних підготовчих робіт з боку компанії управителя, "Черкаситеплокомуненерго" не зможе подати тепло в оселі черкасців. Про це журналістам телеканалу "ВІККА" повідомив директор комунального підприємства Павло Карась. 

Для того, аби тепло з’явилось в батареях містян, "Черкаситеплокомуненерго" повинні отримати паспорти готовності до зими на кожен з будинків. До цього мають бути проведені промивка внутрішньо будинкових систем, герметизація вводів, гідравлічні випробуванні, за необхідності – ремонтні роботи. Того вимагає чинне законодавство, відповідно, ця процедура не може бути порушеною.

Раніше ці роботи виконували СУБи, нині ж вони перейшли під відповідальність управителя. Однак жодного акту про виконання і тим більше паспорту готовності комунальники досі не отримали. Поза тим, на сьогодні готовність будинків до опалювального сезону повинна складати вже понад 50%. Минулоріч на кінець липня служби утримування будинків впорались із цим завданням на 30%.

"Вперше за останні роки склалась ситуація, що ми не маємо інформації про проведення будь-яких робіт по підготовці до зими І є великі побоювання щодо якісного початку опалювального сезону. "Черкаситеплокомуненерго" теплоносій до стін будинку подасть, але для того, щоб тепло подати В будинок, ми повинні мати документи, які підтверджують, що він готовий отримувати це тепло", – пояснює Павло Карась.
 

Очільник ЧКТЕ каже: з проханням терміново вирішити це питання звертались і до міської влади, і до управителя.

"На мої прохання укласти сервісну угоду ""Сантехбудконструкція" не відповіла схвально, тому між нами немає жодних договірних стосунків. А тепер і "Сантехбудконструкції" немає, – зазначає пан Карась. – Є кілька десятків нових підприємств, але вони не перемагали в конкурсі, тому з правової точки зору вони не можуть без рішення загальних борів мешканців будинку".
 

Крім того, комунальник упевнений: виставлені рахунки від компаній-правонаступників "Сантехбудконструкції", які входять до ТОВ "Упралінська компанія "Нова якість" можна розцінювати як шахрайство. Втім, розбиратись у ситуації компетенцію цього хай дають правоохоронні органи.

Нагадаємо, напередодні заступниця міського голови Людмила Бордунос заявила, що компанія "Нова якість" на чолі з Андрієм Бортником і надалі управлятиме понад 800 черкаських багатоквартирних будинків. Попри рішення минулої пленарки про скасування результатів конкурсу і судове призупинення мерського вето на нього, чиновниця каже, що на нинішньому етапі скасувати рішення виконкому про визначення управителем "Сантехбудконструкції" неможливо. Однак обурені черкасці сьогодні о 16:00 вкотре збираються на акцію протесту проти нових тарифів управителя. Цього разу правди шукатимуть під стінами Черкаської ОДА та у її тимчасового очільника Тараса Висоцького.

Як повідомляв сайт vikka.ua, суд призупинив вето міського голови на "тарифне" рішення черкаських депутатів.  

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Канівчан попереджають про небезпеку підтоплення

Жителів Канівської громади попереджають про можливе підтоплення окремих територій через водопілля. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Очікується затоплення...

У Черкасах відновив роботу велопатруль

Від сьогодні на вулицях Черкас знову з'являться велопатрульні. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Вони продовжать роботу з...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x