НовиниЧеркащинаЧеркаські "батьківщинівці" пропіарились на доставці "фуфломіцину" в Третю лікарню...

Черкаські "батьківщинівці" пропіарились на доставці "фуфломіцину" в Третю лікарню (Фото, відео)

-

- Advertisment -

Гуманітарна допомога у вигляді 3 тисяч упаковок противірусного препарату "Протефлазід" була передана Третій міській лікарні. Про таку грандіозну підмогу напередодні повідомили на офіційній сторінці Черкаської міськради.

Мовляв, попередньо про неї домовився міський голова Черкась Анатолій Бондаренко. А доставили його партійні соратники – "батьківщинівці" Ігор Волошин та Юрій Тренкін. Однак вказаний препарат фахівці вже давно назвали фейковим і неефективним. У мережі його віднесли до категорії "фуфломіцинів".

Згідно з повідомленням пресслужби міськради, засіб допомагає людині або повністю не захворіти вірусною хворобою, або перенести її в легшій формі.

Очільник медичного закладу, до слова, також "батьківщинівець", Олександр Федорук благодійникам подякував і зазначив: отриманий засіб буде розданий медичному персоналу лікарні.

У відповідь Юрій Тренкін, який у місті очолює бюджетну комісії депутатів пообіцяв, що на засіданні благодійного фонду бізнесменів "Черкаси проти коронавірусу-19" пропонуватиме закупити цей препарат і роздавати тим містянам, які цього потребують.

Зазначимо, "Протефлазід" – звичайна суміш трав (щучка дерниста та швейник наземний), розчинених у спирті.

"Ці "ліки" не включені у жодні міжнародні протоколи, не мають доказової ефективності, не досліджувалися у реальних наукових дослідженнях, а здебільшого у тих, які оплачували виробники цього чудо-препарату, – писала ексочільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун. – У складні для країни та всього світу часи, такі "ноу-хау" впарюють керівники наукових установ, які існують на чималі кошти платників податків, і десятиліттями наживаються на імітації наукової діяльності".

Про підступний обмані від розробників "Протефлазіда" йшлося і у одному з випусків BIHUS-info

Черкаська журналістка Вікторі Мальована, реагуючи на новину від черкаської мерії про доставку чудодійного препарату, жартує: схоже, чи не єдине його достоїнство – це 96% спирт. І додає:

"Ціна 30 мл флакончика "Протефлазіду" коливається від 350 до 511 гривень. Тобто, 3 тисячі таких пляшечок обійшлися, в середньому, у 1500000 гривень. 1,5 млн. грн. були витрачені фактично на фуфломіцин! У принципі, грошей Тренкіна мені не шкода – талановитий і гарний чоловік заробить іще. Жаль, що немала сума коштів була витрачена на препарат із недоведеною ефективністю, тоді як можна було купити дійсно потрібні речі в наші непрості коронавірусні часи. Тим більше, після недавнього скандалу в тій же Третій лікарні, коли медики опинилися під підозрою інфікування ковідом через брак ЗІЗ…З нетерпінням чекаю, поки благодійники організують у Черкасах противірусні сеанси Кашпіровського", – пише пані Вікторія.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаській інфекційці від коронавірусу померла жінка.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x