НовиниЧеркащинаЧеркаські "батьківщинівці" намагаються знайти крайніх за небезпечний спортивний майданчик

Черкаські "батьківщинівці" намагаються знайти крайніх за небезпечний спортивний майданчик

-

- Advertisment -

Спортивний майданчик, котрий нещодавно відкрили у дворі багатоповерхівок №69, 71 та 73 по вулиці Героїв Дніпра не пристосований для занять баскетболом. Таку думку висловив головний тренер "Черкаських Мавп" Максим Міхельсон. Зазначимо, що за словами ініціатора будівництва цього майданчика, "батьківщинівця" Юрія Тренкіна на ньому можна займатися футболом, баскетболом та тенісом. Однак у тренерському штабі баскетбольного клубу "Черкаські Мавпи" такої думки не поділяють.

Зауважимо, відкриття спортивного майданчика спричинило хвилю критики. Дехто вбачає небезпеку у користуванні цим майданчиком, інші ж запевняють, буцім, все гаразд, оскільки там будуть займатись не професіонали, а звичайні діти. А після відповідної публікації на нашому сайті ініціатор реконструкції, "батьківщиніець" Юрій Тренкін намагався знайти крайніх серед своїх політичних опонентів у міській раді. Долучились до звинувачень і його однопартійці  – депутатРоман Діскант та мер Черкас Анатолій Бондаренко. Мовляв, конструкція воріт з баскетбольними кільцями була виготовленна на заводі, який очолює "вільнодемократівець" Олександр Згіблов. 

Однак таким чином, вочевидь, обраці намагаються відвести увагу читачів від більш серйозних промахів у проекті майданчика. Адже фахівці баскетбольної справи стурбовані не конструкцією воріт та баскетбольного кільця, а саме розміром ігрової зони, де вони встановлені. Оскільки розміри спортмайданчика не відповідають стандартам. Відповідно до норм, його необхідно збільшити на два метри з кожного боку, щоб гральне кільце знаходилося за лицьовою лінією, а не на ній.

Правильне розташування грального кільця

"Дистанція від лицьової лінії до будь-якого перешкоди повинна бути не менше двох метрів. На цьому майданчику на лицьовій лінії вмонтовані ворота, що не просто небажано, а неприпустимо і дуже травматично. Це чудовий майданчик для футболу, але непідходящий для занять баскетболом", − повідомили у штабі баскетбольного клубу "Черкаські Мавпи".
 

Зазначимо, хоч Юрій Тренкін називає себе ініціатором реконструкції  майданчика, що вже встиг стати скандальним, замовником на виконання робіт виступав департамент архітектури і містобудування Черкаської міської ради, а ,згідно з інформацією, розміщеною на сайті ProZorro,  місту він обійшовся в 1 302 013 грн. Підрядником на виконання робіт з реконструкції був обраний ФОП Оліфер Микола Леонідович. 

Згідно з договором, на облаштування поліуретанового покриття, яке, до речі, також не пристосоване для занять баскетболом, було виділено 574402, 62 грн. Однак, вочевидь, цієї суми було замало, аби встелити покриттям необхідну і безпечну для юних баскетболістів зону. 

На підприємстві  "Група ВЕНЕТО" ж вкотре наголошують: усі  їхні конструкції повністю безпечні і відповідають не лише світовим критеріям якості, а й міжнародним спортивним стандартам. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, чергову вулицю в Черкасах вкриють плиткою "від мера".

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Депутати облради висадили у черкаському санаторії магнолії, сакури і лаванду (ВІДЕО)

Депутати Черкаської обласної ради відвідали дитячий санаторій «Сосновий бір», щоб висадити на території закладу екзотичні рослини. Повідомляє власкор ВІККА. Директор...

У Смілі рахують збитки від обстрілу та починають ремонтні роботи

У місті Сміла на Черкащині триває ліквідація наслідків російської атаки. Про це пише начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Залучена районна...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x