НовиниЧеркащинаЧеркаські багатоповерхівки із власними газовими котельнями можуть залишитися без...

Черкаські багатоповерхівки із власними газовими котельнями можуть залишитися без опалення

-

- Advertisment -

З 1 квітня сім черкаських багатоповерхівок залишаться без тепла та гарячої води. Ці всі будинки опалюються власними газовими котельнями. Через закінчення дії договорів та відсутності нових угод з НАК "Нафтогаз" їм припинять постачання газу. Про це сайту vikka.ua повідомила голова ОСББ "Сім’я" Лідія Наріжна.

"Мені зателефонували з ПАТ "Черкасигаз" і сказали, що з 1 квітня буде відключення газу. І це зрозуміло – вони вже не мають права без лімітів відпускати нам газ. Але ж це не просто питання документації, заручниками ситуації стануть живі люди. У нас ще не великий будинок – 10-поверхівка, 80 квартир. За 2017 рік ми спожили 66 тис. кубів газу, за березень цього року – 13,5 тис. кубів газу, за квітень спожили б близько 5 тис. кубів", – пояснила голова ОСББ "Сім’я".

Кабмін вже підписав відповідну постанову, але за прогнозами Лідії Наріжної, на підписання нових документів піде щонайменше тиждень. І весь цей час черкаські будинки не будуть опалюватися та не отримають гарячу воду.

За словами головного спеціаліста відділу сприяння ОСББ департаменту ЖКК Черкаської міської ради Юрія Кучеренка, голови ОСББ не зверталися до його установи з цим питанням. У Черкасах сім таких будинків, у шести з них створені ОСББ. При цьому він висловив сумнів у тому, що людей залишать без тепла в період опалювального сезону.

Тим часом, з 1 квітня закінчується термін дії постанови №187. У разі нелегітимності "старого документа" Уряду необхідно не тільки розробити нову формулу розрахунку ціни на газ, але й узгодити її з МВФ. Тим часом, Кабінет Міністрів продовжив постанову №187 на два місяці, а це значить, що вартість газу переглянуть тільки в червні 2018-го.  Рішення відтермінували до 1 червня, до цього моменту ціни на газ в Україні мінятися не будуть. Думки експертів про те, скільки коштуватиме газ і коли українці отримають нові платіжки, розходяться. Блакитне паливо може подорожчати у червні, або ж у перший місяць літа приймуть ухвалу, яка, наприклад, введе нові ціни у жовтні. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, керівники черкаських ОСББ не знають, що буде з їх будинками через 10 років.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У громаді на Канівщині змінили назви шести вулиць

У межах дерусифікації на території Степанецької громади було вирішено перейменувати низку вулиць. Про це повідомляють на сайті Степанецької громади. Було...

На фронті віддав своє життя захисник зі Сміли

Війна забрала життя смілянина Добровольського Ігоря Володимировича. Про це повідомляє міський голова Сміли Сергій Ананко. 8 січня 1969 року чоловік...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x