НовиниЧеркащина"Черкаське хімволокно" провело відкриті громадські обговорення щодо встановлення тарифів...

"Черкаське хімволокно" провело відкриті громадські обговорення щодо встановлення тарифів та схвалення інвестиційних програм на 2019 рік

-

- Advertisment -

ПРАТ "Черкаське хімволокно" у 2019 році має намір переглянути тарифи на теплову енергію для всіх категорій споживачів та послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води для населення. Про це повідомили представники підприємства 7 вересня 2018 року в приміщенні Черкаської торгово-промислової палати у ході відкритих обговорень.

Серед повного переліку питань: встановлення з 1 січня 2019 року тарифів на виробництво електричної та теплової енергії на теплоелектроцентралях; встановлення тарифів на теплову енергію та на послуги з опалення та гарячого водопостачання для всіх категорій споживачів на 2019 рік; схвалення інвестиційних програми для ПРАТ "Черкаське хімволокно" на 2019 рік.

У відкритому обговоренні взяли участь представники місцевої та обласної влади, керівництво та фахівці підприємства, активні містяни.

У ході засідання фахівці ПРАТ "Черкаське хімволокно" повідомили: діючі нині тарифи забезпечували покриття поточних операційних витрат підприємства та фінансування виконання інвестиційної програми 2018 року лише за умови відсутності змін складових тарифу та за умови своєчасного розрахунку ДП "Енергоринок" та споживачів теплової енергії.

Натомість протягом 2018 року були прийняті зміни до чинного законодавства, які мали суттєвий вплив на рівень тарифів на виробництво теплової енергії. Крім того, зміна виробничої програми, підвищення ціни на вугілля та газ, зростання фонду оплати праці, у зв’язку з підвищенням рівня мінімальної заробітної плати, призвели до необхідності встановлення нових тарифів на виробництво електричної та теплової енергії на 2019 рік. Оскільки тариф на виробництво теплової енергії на ТЕЦ є однією зі складових кінцевого тарифу, то його зміна впливає на рівень тарифу на теплову енергію та послуги з опалення і гарячого водопостачання для всіх груп споживачів.

Таким чином, для уникнення збитковості при реалізації теплової енергії до споживача та з метою приведення тарифів на теплову енергію у відповідність до встановлених законодавством норм, підприємство у 2019 році має намір переглянути тарифи на теплову енергію та послуги з централізованого опалення й централізованого постачання гарячої води у розрізі категорій споживачів.

Представники теплопостачального підприємства наголошують: серед факторів, які вплинули на встановлення нових тарифів на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, – зростання цін на воду, зростання мінімального прожиткового мінімуму, який лежить в основі розрахунку фонду заробітної плати та зростання роздрібних тарифів на електричну енергію для промислових споживачів. Встановлення економічно обґрунтованих тарифів на теплову енергію, послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, на рівні, який покриває всі витрати в собівартості цих послуг, на сьогодні є вимогою законодавства України.

Одним із питань відкритих обговорень було схвалення інвестиційних програм для ПРАТ "Черкаське хімволокно" на 2019 рік, у рамках яких буде здійснено модернізацію підприємства. Тепловики зазначають, що впровадження інвестиційних проектів підвищить рівень надійності та економічності роботи генеруючого й допоміжного обладнання для виробництва електричної та теплової енергії на ПРАТ "Черкаське хімволокно", поліпшить гідравлічний режим теплових мереж, що забезпечить безперебійне, якісне та надійне енергозабезпечення споживачів м. Черкаси. Також заплановано виконання екологічних заходів, які направлені на зниження негативного впливу забруднюючих речовин на навколишнє середовище, що є дуже важливим в умовах сьогодення.

Протокол відкритого обговорення буде направлено до НКРЕКП для подальшого розгляду, де всі надані обґрунтування та розрахунки перевірять і регулятор ухвалить відповідне рішення.

Як повідомляв сайт vikka.ua, депутати просять покарати перевізників, які самовільно підняли вартість проїзду у Смілі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

У Черкасах затримали зловмисника, який пограбував пенсіонера та втік

За інформацією 60-річного потерпілого, невідома особа вкрала його телефон і швидко зникла. Поліція встановила винуватця. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x