додому Новини Черкащина Черкаське підприємство забруднює водосховище небезпечними відходами (ФОТО)

Черкаське підприємство забруднює водосховище небезпечними відходами (ФОТО)

0

Черкаські екологи провели позапланову перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства КП "ЧЕЛУАШ". Зливові, талі води з території міста Черкаси відводяться за допомогою 14 випусків зливової каналізації в Кременчуцьке водосховище, які знаходяться на балансі КП "Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів". Про це у Facebook інформує заступник начальника Держекоінспекції у Черкаській області Олександр Позняков.

КП "ЧЕЛУАШ" – є комунальним підприємством Черкаської міської ради та утримується за рахунок місцевого бюджету.

За результатами неодноразових перевірок КП "ЧЕЛУАШ", встановлені чисельні порушення екологічної безпеки, зокрема: випуски зливової каналізації не обладнані очисними спорудами; мають місце масові несанкціоновані підключення (врізки) до мережі зливової каналізації, не вживаються заходи щодо охорони поверхневих вод від забруднення, що призводить до наднормативного надходження забруднюючих речовин та інтенсивного забруднення Кременчуцького водосховища.

Для вирішення питання ліквідації загрози екологічної небезпеки, Черкаську міську раду зобов’язали провести позачергове засідання "Місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій" щодо необхідності організації першочергових заходів та негайного вирішення порушених питань.

13–14 березня зі зливових колекторів року інспектори відібрали проби. Також проводиться гідрохімічний аналіз відібраних проб. Триває процес обрахунку шкоди, завданої державі внаслідок забруднення Кременчуцького водосховища.

Як повідомляв сайт vikka.ua, під Черкасами виявили річку нечистот із жахливими показниками.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version