додому Новини Черкаси Черкаська ТРО представила у Краєзнавчому музеї виставку до річниці повномасштабного вторгнення (ВІДЕО)

Черкаська ТРО представила у Краєзнавчому музеї виставку до річниці повномасштабного вторгнення (ВІДЕО)

0

«ГОТОВІ ДО СПРОТИВУ». У Черкаському Краєзнавчому музеї представили виставку, підготовлену у співпраці зі 118 Бригадою тероборони. Інформує власний кореспондент ВІККА.

118 бригадаПодія присвячена другій річниці повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Окрема експозиція присвячена Володимиру Мукану — тут його особисті речі, у тому числі бронежилет. Володимир загинув наприкінці квітня 2023 року блія Бахмута. Його батьки передають ці експонати музеєві назавжди. Як нагадування про високу ціну свободи. 

МуканВІРА МУКАН, МАТИ ПОЛЕГЛОГО ВІЙСЬКОВОГО 118 ОКРЕМОЇ БРИГАДИ ТРО ЗСУ

Усвідомлюємо, що він по-іншому не міг. Тому що він дуже любив Україну, любив місто Черкаси. Він не міг бути осторонь, коли ворог напав на нашу землю.

Ця частина виставки присвячена роботі військових капеланів. Врятовані ікони, пошкоджена уламками снарядів особиста амуніція.

Олександр ФілоненкоКапелан Олександр Філоненко зазначає: на фронті зв’язок із богом особливо відчутний. Під постійною смертельною загрозою віра у захист вищих сил міцнішає.

ОЛЕКСАНДР ФІЛОНЕНКО, ВІЙСЬКОВИЙ КАПЕЛАН

На Паску нас москалі привітали обстрілом. Упав снаряд за метр від бетонної стіни. Але ми чітко розуміли, що бог нас зберіг.

Начальник черкаської військової адміністрації відзначає: важливо берегти пам’ять про складні та вирішальні часи. Ігор Табурець подякував землякам, які у важку годину стали на оборону області та країни.

YouTube video player

ІГОР ТАБУРЕЦЬ, НАЧАЛЬНИК ЧЕРКАСЬКОЇ ОВА

Як непросто було хлопцям, які, ми всі добре пам’ятаємо, з поганим забезпеченням на той час, оскільки дуже тяжко призвати одночасно тисячі, десятки, сотні тисяч. Навчити, відправити. Тоді мова йшла про години, дні просування ворога вглибину нашої держави.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version