додому Новини Кримінал Черкаська СБУ викрила колаборантку, яка допомагала ворогу наводити вогонь

Черкаська СБУ викрила колаборантку, яка допомагала ворогу наводити вогонь

0
колаборантка

Контррозвідники СБУ встановили особу колаборантки, яка з початку повномасштабного вторгнення інформувала керівників окупаційної «міліції днр». Повідомляє Управління СБ України в Черкаській області.

колаборантка

Нею виявилася мешканка Сумщини. Жінка через заборонену мережу «Вконтакте» вийшла на одного із керівників так званого «мвс днр» та запропонувала допомогу у наведенні ворожого вогню. Через месенджери вона отримувала завдання щодо збору та передачі інформації про місця дислокації військових об’єктів на території Сумської та Харківської областей.

Крім того, у листуванні інформаторка підтримувала дії загарбників, закликала до найшвидшої «демілітаризації» та вірила у перемогу рф у війні проти України.

На основі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу Україну. Нині підозрювана переховується від правосуддя на території рф.

Викриття та документування незаконних дій проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також:

На Черкащині затримали браконьєрів: вилучили рибу, авто і два весла

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version