НовиниБезпекаЧеркаська СБУ розповіла, що знайшла в церквах московського патріархату

Черкаська СБУ розповіла, що знайшла в церквах московського патріархату

-

- Advertisment -

На Черкащині СБУ виявила в єпархіях УПЦ (МП) російську пропагандистську літературу та прапор «новоросії». Таким є результат  контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ (МП) Черкащини. Про це інформує пресслужба СБУ в Черкаській області.

Під час проведених одночасних оглядів 10 культових споруд Черкаської та Уманської єпархій, спецпризначенці виявили бібліотеки з прокремлівською літературою, символіку терористичного об’єднання «новоросії», пропагандистські брошури та газети. Було знайдено листування з московським патріархом кирилом, молитви за нього та відома російська молитва-гімн «боже, царя храни», пропагандистська література, де заперечувалося існування УПЦ (КП) та стверджувалося, що її створила «атеїстична влада та СБУ».

На території Красногірського Свято-Покровського жіночого монастиря було виявлено прапор так званої «новоросії» – конфедерації терористичних організацій «л/днр», фото єпископів московського патріархату та значну кількість літератури з прославлянням «русского народа и русской земли». Правоохоронці виявили на території єпархій служителів церкви, які постійно підтримують зв’язок з громадянами рф. Наразі всі контакти перевіряються співробітниками СБУ.

Крім цього, виявлено значну кількість банківських карток, походження яких представники духовенства не пояснили. Здійснюються перевірки та встановлення власників банківських рахунків. За результатом проведених безпекових заходів вилучені матеріали направлено на експертизи для встановлення всіх обставин та вжиття процесуальних дій.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x