додому Новини Черкащина Черкаська Рапунцель: школярка за 12 років відростила метрове волосся (ФОТО)

Черкаська Рапунцель: школярка за 12 років відростила метрове волосся (ФОТО)

0

Метрова коса – коштовна краса. Черкаська школярка Діана Сердюченко є батьківською гордістю та знаменитістю школи. На святкуванні Івана Купала дівчину визнали власницею найдовшого волосся. Сама Діана каже, що довгі коси у жінок – це давня традиція її роду. Із власницею рідкісної зачіски спілкувався кореспондент сайту vikka.ua.

Під час останнього вимірювання довжина волосся Діани сягнула 97 сантиметрів.

"Колись воно було довжиною з 1 метр. Але ж кінчики волосся січуться, тож доводиться їх оновлювати. Через це втрачається довжина. Намагаюся ходити до перукаря раз на три місяці чи навіть півроку", – розповідає Діана.

Дівчина каже, що жінки з її сім’ї завжди ходили з довгим чорним волоссям, адже вона із ромської родини.

"У моїх сестер довгі коси. Довгу зачіску носила мама, а також тітки, бабусі. Така традиція. Вважається, що коси – це жіноча гордість. Вони прикрашають дівчину, роблять її більш жіночною", – переконана черкащанка.

У двоюрідної сестри черкащанки Ангеліни теж довжелезні коси

Не тільки жіночною, а ще й помітною. У школі Діана – місцева знаменитість. Та це не вберігає від розбишакуватих однокласників, які намагаються привернути до себе увагу тим, що смикають за коси.

Діана з двоюрідними сестрами

"Я на них не ображаюсь, адже це все жарти. Треба їх сприймати адекватно. До того ж у мене є молодші брат та сестра. Марку – 7 років, Аміні – 8 років. Молодший дуже любив у дитинстві бавитися моїми косами. Таке перетерпіти можна. А образників я і не боюся. Є кому захистити: тато, двоюрідні брати", – розповідає Діана.   

З молодшим братом Марком. Усі фото з архіву героїні публікації

Вона зазначає, що гірше, ніж смикання для довгого волосся, коли в нього потрапляє гумова жуйка.

"Таке траплялося двічі: у школі та на сімейному святі, де поряд бігало багато дітей. Звідкілясь прилетіла у волосся жуйка. Я, звичайно, злякалася: побігла у вбиральню, намочила волосся та потроху почала її діставати звідти. Стригти волосся не довелося, – пригадує неприємний випадок школярка. – Хоча у мене неодноразово виникали ідеї значно скоротити зачіску. Колись не могла розчесати косу і емоційно почала казати, що з мене цього досить, піду стригтися. Батько суворо мені на це відповів. І у мене всі примхи одразу пройшли".

Діана Сердюченко запевняє, що ніяких особливих засобів для догляду за волоссям не використовує.

"Мию звичайним шампунем. На одне миття витрачається трохи менше, ніж півфлакону засобу. А от сушити доводиться довго, не менше години", – розповідає дівчина.

 Діана вважає себе більше татусевою донькою, оскільки в родині найстарша і уваги приділялося їй найбільше.  При цьому зазначає, що це для неї не лише привілей, а й обов’язки.

"Прибираю, готую. Можу зварити борщ, посмажити м’ясо, вже не кажучи про більш прості страви, як-то омлет чи салат", – каже дівчина.

Наразі черкаська Рапунцель навчається у ЗОШ №20. Дівчина перейшла у 8-ий клас та у майбутньому мріє стати дитячим психологом.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанка створює космічні наряди для модних журналів та рекламних кампаній.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version