НовиниКриміналЧеркаська прокуратура хоче забрати землю у ексголови СБУ

Черкаська прокуратура хоче забрати землю у ексголови СБУ

-

- Advertisment -

Черкаська обласна прокуратура через суд намагається повернути у власність держави землю в колишньому Канівському районі. Власником деяких наділів є Валерій Хорошковський та його дружина. Загалом прокурори мають намір повернути 16 земельних ділянок вартістю понад 470 млн. грн, інформують в пресслужбі Черкаської обласної прокуратури.

Мова йде про земельні ділянки в колишньому Канівському районі. У лютому 2005 року розпорядженням голови Канівської райдержадміністрації було передано у власність 46 громадянам понад 60 га. Землю передавали під ведення сільського господарство. Проте, як виявилося, територія вкрита лісом. Тому вести сільське господарство не є можливим.

У грудні 2005 року земельні ділянки, площею 26 га, були придбані Валерієм Хорошковським та його дружиною. Прокуратура неодноразово зверталися в Кабінет Міністрів України, проте там «не вжили відповідних заходів», а лише брали інформацію до відома.

Прокуратурі і суду знадобилося 18 років, щоб визнати розпорядження голови Канівської РДА про виділення 60 га землі незаконним. Наприкінці минулого року Верховний Суд залишив у силі рішення Черкаського апеляційного суду за позовом прокурора про визнання незаконним розпорядження Канівської райдержадміністрації про надання цих земель у приватну власність.

Наразі обласною прокуратурою до суду скеровано позовну заяву про повернення державі 16 земельних ділянок лісового фонду, оціночна вартість яких сягає 470 млн грн.

Валерій Хорошковський – український бізнесмен.  У 2002-2004 рр. – був міністром економіки та з питань європейської інтеграції України. З 2003 – голова наглядової ради НАК «Нафтогаз України». У 2005 році став президентом «Євраз груп», найбільшого виробника сталі у Росії.

Був акціонером «Укрсоцбанку», який контролював «Кримський содовий завод» і «Луганськобленерго». У 2004 році продав банк Вікторові Пінчуку.

2006 призначений на посаду першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони.

У 2007 році Віктор Ющенко звільнив Валерія Хорошковського з посади першого заступника секретаря РНБО. З грудня 2007 року – Голова Державної митної служби України.

2010 року – голова Служби безпеки України.

18 січня 2012 року Валерія Хорошковського призначили міністром фінансів України. 22 лютого того ж року його звільнили з цієї посади та призначили першим віце-прем’єр-міністром України. 14 грудня 2012 року Хорошковський пішов у відставку.

Читайте також на сайті vikka.ua

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах за деякими адресами більше тижня не буде гарячої води

З 23 квітня по 2 травня мешканці деяких будинків у Черкасах залишаться без гарячої води. Про це повідомляє КПТМ...

Оборонці Черкащини знищили два ворожі БпЛА

Уночі над територією Черкаської області силами оборони знищено два ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. "Наші...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x