додому Новини Кримінал Черкаська прокуратура оголосила про підозру у державній зраді жителю Луганщини

Черкаська прокуратура оголосила про підозру у державній зраді жителю Луганщини

0

Жителю Луганщини оголошено про підозру у державній зраді. Підозрюваний брав участь у бойових діях на боці так званого “ЛНР”. Нині він переховується на окупованій території. Інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Повідомлено про підозру 43-річному жителю Луганщини у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) та участі в діяльності терористичної організації «луганська народна республіка» (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, підозрюваний в серпні 2020 року добровільно вступив та проходив військову службу в так званому 6-му окремому мотострілецькому козачому полку імені отамана Платова другого армійського корпусу народної міліції «луганської народної республіки».

З серпня 2020 року до лютого 2022 року чоловік сприяв загарбникам у силовому опорі правоохоронним органам України, військовослужбовцям ЗС України на території населених пунктів Первомайськ, Новоолександрівка та Молодіжне Алчевського району Луганської області.

З 24.02.2022 підозрюваний добровільно перейшов на бік ворога та продовжив службу.Зловмисник із зброєю в руках виступав проти сил оборони України в Луганській та Донецькій областях.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України підозрюваного оголошено в розшук та стосовно нього судом надано дозвіл на затримання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі УСБУ в Черкаській області.

Санкція ч. 2 ст. 111 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Читайте також:

Черкащанку, у якої на війні безвісти зник син, обдурили шахраї

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version