НовиниЧеркасиЧеркаська поетеса отримала стипендію від президента

Черкаська поетеса отримала стипендію від президента

-

- Advertisment -

Президент України Володимир Зеленський підписав указ «Про призначення стипендій президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва».

Серед стипендіатів – черкаська поетеса Дуплій Оксані Олегівні, 1989 року народження. Про це пише «Прочерк».

Згідно з документом, стипендії глави держави були призначені 22 письменникам, 89 діячам у сфері музичного мистецтва, 28 діячам у сфері театрального мистецтва, 25 діячам у сфері образотворчого мистецтва, 10 діячам у сфері хореографічного мистецтва, 14 діячам естрадно-циркового мистецтва та шести кіномитцям.

Оксана Дуплій – поетеса, прозаїк. Народилася 18 лютого 1989 року в м. Черкаси. Закінчила Інститут педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького та Канівське училище культури і мистецтв за спеціальністю «Кіно-фото-відеосправа. Організатор культурно-дозвіллєвої діяльності. Керівник кіно-фото-відео-справи».

Авторка книги «Маленькі історії» (2012); відеозамальовок «Мара», «Кактуси», «Білочка», «Одні на двох сни…(LoveStory)», «Сонях», «Крео – крихітки», «Дуже проста історія»; короткометражного фільму «Капці»; публікацій в часописі «Холодний Яр»; альманахах Черкаського обласного літературного об’єднання ім. В. Симоненка «Незабаром» (2008), «Спалах» (2010), «Антологія сонячних снів» (2012); колективній збірці літературно-творчої студії «Версія» Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького «Світлотіні теплих слідів» (2010); збірці творів переможців та учасників обласного літературного конкурсу «Ну що б, здавалося, слова…» (2011).

Переможець обласного літературного конкурсу «Україно, ти для мене – диво!» (І місце) та Всеукраїнського конкурсу відеопоезїї «Грак» (III місце), за відеопрозу «Мара». Член НСПУ з 2014 р.

Як повідомляв сайт vikka.ua, золотоніська вокалістка виборола призові місця у міжнародному конкурсі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Черкаський гідрометцентр попереджає про негоду

На Черкащині тримається прохолодна дощова погода. Чого чекати на вихідних - пише директор Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань. За 4 доби...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x