НовиниЧеркащинаЧеркаська міськрада пропустила строк позову до недбалого підрядника

Черкаська міськрада пропустила строк позову до недбалого підрядника

-

- Advertisment -

Черкаська міська рада пропустила строк позовної давності на стягнення неустойки за невиконання договору по ремонту бульвару Шевченка. 

За даним фактом, з грудня минулого року, розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 ККУ (зловживання службовим становищем) стосовно можливих протиправних дій посадовців Департаменту архітектури та містобудування, пише "Кропива".

Йдеться про ремонт ділянки бульвару Шевченка від вул. Лазарєва до вулиці Небесної Сотні в обох напрямках. Договір з ПП "Укрєвробуд-2013" вартістю 15,76 млн. грн. було укладено в жовтні 2016 року. Із врахуванням подальших змін, кінцевий термін виконання робіт визначався кінцем червня 2018 року.

У зв'язку з систематичним порушенням умов договору, департамент розірвав договір у березні 2019 року. Загалом підрядником було виконано робіт на 11,53 млн. грн. – це роботи з реконструкції асфальтного покриття. Невиконаними підрядником залишилися роботи з облаштування тротуарів, пандусів, заїзних кишень тощо. 

У квітні 2019 року прокуратура звернулася з листом до департаменту, в якому вимагала надати інформацію щодо вжиття заходів про стягнення неустойки з підрядника. Відповідно до відповіді департаменту, було підготовлено позовну заяву про стягнення 400 тис. грн., тому прокуратура не зверталася про стягнення коштів. Позовна давність на стягнення неустойки минула в червні 2019 року, а сама позовна заява від департаменту надійшла до Господарського суду Черкаської області лише у грудні минулого року. На початку січня цього року суд взяв її до розгляду.

Відзначимо, що ПП "Укрєвробуд-2013, розпочавши ремонт на вказаній ділянці бульвару, в грудні 2016 року, відфрезерувавши верхні шари асфальту, залишило зимувати автодорогу без нового асфальтного покриття. За невиконання умов договору на роботи визначені до виконання в 2016 році, за позовом замовника, у вересні 2017 року Господарський суд Дніпропетровської області прийняв рішення про стягнення 640 тис. грн. з підрядника. А в жовтні 2017 року замовник продовжив крайній термін завершення робіт по договору до 30 червня 2018 року. 

ПП "Укрєвробуд-2013" зареєстроване у 2013 році у м. Покров (колишнє Орджонікідзе) Дніпропетровської області. Засновником та директором компанії є Артурік Фтоян.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на авто поліції, яке ремонтувала мати депутата, не виявили ремонту.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі попрощаються з полеглим лейтенантом

У місті Сміла відбудеться прощання з полеглим захисником, Ярославом Гатенюком, завтра, 30 березня. Про це повідомили в пресслужбі Смілянської...

У Золотоноші затримали наркоторговців, які розкладали “закладки”

У місті Золотоноша двоє мешканців Канева розкладали "закладки" з наркотиками. Про це повідомили в пресслужбі поліції Черкаської області. Підозрюваних, чоловіка...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x