НовиниЧеркасиЧеркаська міськрада планує компенсувати покупку генераторів мешканцям деяких будинків

Черкаська міськрада планує компенсувати покупку генераторів мешканцям деяких будинків

-

- Advertisment -

У Черкасах виконавчий комітет міської ради погодив проект програми про компенсацію з міського бюджету вартості придбаних мешканцями генераторів. Повідомляють у Черкаській міській раді.


Альтернативні джерела живлення мають забезпечити теплопостачання будинків у випадку надзвичайних ситуацій, пов’язаних із плановими та аварійними відключеннями . Для цього в бюджеті міста передбачають 10 мільйонів гривень. Тепер – слово за депутатами на сесії міської ради.

У Черкасах майже 100 будинків, які технологічно чи конструктивно не можуть бути забезпечені теплопостачанням під час відключення електроенергії. Це будинки з індивідуальними тепловими пунктами (ІТП), де немає можливості відновити елеваторний вузол та будинки вище 10 поверхів.

Для збереження теплопостачання їм потрібні генератори чи інше  безперебійне джерело живлення, яке забезпечить роботу насосів.

Аби підтримати людей, уникнути пошкодження системи опалення і забезпечити збереження житлового фонду, міська влада ухвалила рішення компенсувати вартість придбання цих генераторів. Про це йдеться у проекті рішення міської ради «Про затвердження міської цільової програми сприяння співвласникам багатоквартирних будинків в підготовці житлового фонду до опалювального сезону в умовах воєнного стану на 2022-2023 роки». Програма, зокрема, пропонує затвердити примірний договір про відшкодування вартості безперебійних джерел живлення.

Отрешко

«Ми провели кілька нарад із представниками управителів цих будинків та головами ОСББ, де пояснили процедуру отримання компенсації. Для цього із представником теплопостачальної організації складається акт про необхідну потужність генератора. Потім мешканці шукають, купують, встановлюють генератор, який працює і забезпечує подачу тепла. Складають про це акт із тим самим представником теплопостачальної організації. Затим звертаються в департамент житлово-комунального комплексу, надають підтверджуючі документи. На підставі цього ми в межах виділених коштів, але не більше суми, яку визначає програма підтримки, зможемо компенсувати з міського бюджету витрати людей» – пояснює в.о.директора Департаменту ЖКК  Черкаської міської ради Сергій Отрешко.

За словами Сергія Отрешка, департамент житлово-комунального комплексу вже подав відповідні пропозиції про виділення коштів на розгляд сесії міської ради 22 грудня. Якщо депутати затвердять цю програму, то з нового року містяни зможуть звертатися в департамент за отриманням компенсації.

Читайте також:

Майже 900 агровиробників Черкащини отримають фінансову підтримку

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x