додому Новини Черкащина Черкаська міськрада не змогла скасувати угоду на 4,5 га землі на військовому...

Черкаська міськрада не змогла скасувати угоду на 4,5 га землі на військовому полігоні

0

Київський апеляційний господарський суд залишив в дії рішення суду першої інстанції щодо правомірності дій Олександра Радуцького на посаді секретаря Черкаської міської ради. Феміда не знайшла перевищення повноважень в його діях під час підписання додаткової угоди на земельну ділянку 4,5 га, повідомляє "Кропива".

Йдеться про ділянку, яка розташована в мікрорайоні "Перемога-2", на території військового полігону між вулицями Корольова, Теліги та Десантників. Ще в 2011 році міським головою Сергієм Одаричем був підписаний договір суперфіції з об’єднанням "Інтербуд" терміном дії на 4 роки. Призначення ділянки – будівництво об’єктів нерухомості. Однак отримати у 2014-му містобудівні умови та обмеження на зведення таун-хаусів "Інтербуду" не вдалось через невідповідність генеральному плану міста, який не був актуалізований, і за ним на даних ділянках передбачалося будівництво багатоповерхового кварталу. Через суд підприємству вдалось зобов’язати міськвиконком таки надати містобудівні умови та обмеження на будівництво.

У березні 2015 року тодішній секретарі Олександр Радуцький клав додаткову угоду, яка подовжувала термін дії договору суперфіції до жовтня 2019 року.

У березні 2018-го міська рада подала до Господарського суду позов про розірвання угоди, підписаної Радуцьким. Аргументували позов перевищенням службових повноважень секретарем міськради, адже укладати договори уповноважений виключно міський голова. Однак Феміда відмовила у задоволенні позовних вимог позивача, оскільки правомірність підстав заявленого позову доведена не була. Київський апеляційний суд залишив це рішення в силі. Суди дійшли висновку, що дії Олександра Радуцького були правомірними, адже на той час міський голова заходився у відпустці. Отже, відповідні його повноваження були перекладені на секретаря міськради.

Як поідомляв сайт vikka.ua, депутати черкаської міської ради оголосили свою дату наступної сесії. 

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version