НовиниЧеркащина"Черкаська мерія стає місцем для працевлаштування потрібних людей": Одарич...

"Черкаська мерія стає місцем для працевлаштування потрібних людей": Одарич розповів про міські хвороби

-

- Advertisment -

Екс-мер Черкас Сергій Одарич, який нині займається деревообробним бізнесом, вважає, що нині посади в міській раді стають теплими місцями для працевлаштування потрібних людей, а відремонтованих доріг має бути більше. Про це повідомляє "Дзвін".

Свого часу Одарич почав реформування Черкаського міськвиконкому у кілька етапів, Черкаси перші в Україні пройшли процес укрупнення в департаменти. Станом на 2013 рік місто було найкраще в Україні по чисельності міськвиконкому порівняно із кількістю населення в місті.

"Шкода, що ми не встигли завершити цей процес, коли окремі департаменти, які надають послуги місту, залишилися б департаментами із своїм особливим статусом, а ті департаменти, які працюють виключно для забезпечення функціонування мерії (бухгалтерія, юридичне забезпечення тощо) були б переформатовані у служби із своїм особливим статусом. Тиким чином було б означено ті департаменти, які потребують більше людських ресурсів", – зазначає колишній міський голова.

Для прикладу Одарич наводить департамент ЖКГ: він надає послуги місту, при такій складній і розгалудженій інфраструктурі, він потребує керівника рівня очільника "Азоту".

"Однак, якщо сказати на ринку, що в департамент хочуть узяти на роботу подібного менеджера, то із зарплати у 30 тисяч гривень будуть сміятися. Тому високі зарплати для подібних менеджерів, які працюватимуть на благо міста, – це виправдано. Інша справа, що сьогодні посади в міській раді стають теплими місцями для працевлаштування потрібних людей. Це прикро", – розповідає бізнесмен.

Під час правління містом в Одарича була принципова позиція, що в начальників департаменітв не має бути заступників, які просто "тиняються по кабінетах". У структуру департаментів входили управління, які мають своїх начальників, і в одного з них посада називалася "начальник управління тире заступник начальника департаменту", щоб у випадку відсутності начальника департаменту було на кого покласти його обов’язки. Перші заступники у начальників департаменту з’явились у часи імпічменту Сергія Одарича.

Нині обговорюється ініціатива вивести Муніципальну інспекцію із складу Департаменту архітектури в окрему структуру, збільшивши її штат. А, до прикладу, за 10 місяців 2017 року видатки на утримання управління інспектування в кількості 18 штатних одиниць склали 3 млн 364 тис. 600 грн. А від сплати штрафів, накладених працівниками управління, до міського бюджету надійшло лише 98 тис. грн. Екс-мер запевняє, що не оцінював би роботу Муніципальної інспекції за кількістю штрафів, які вони збирають.

"Коли ми її створювали, то принциповим було, щоб вона була окремим структурним підрозділом, підпорядкованим безпосередньо міському голові. Бо не буде такого, щоб інспекція складала протоколи за незаконне будівництво, дозволи на яке якимсь чином підмахнув інших підрозділ їхнього департаменту, не будуть підлеглі штрафувати свого начальника. З іншого боку, муніципальна інспекція може зовсім не приносити до бюджету ні копійки, але у місті чисто, немає розритих ям, всі тротуари після ремонтів мереж приведені в належний стан. Оце оцінка роботи", – розповідає Одарич.

Також політик зазначає, що доріг, які ремонтують при Бондаренку, має бути в рази більше.

"Треба порівняти бюджети розвитку, які мав міський голова Сергій Одарич, і міський голова Анатолій Бондаренко. При мені рекордним був бюджет розвитку у 37 млн. грн. Я не беру до уваги 2012 рік, коли за рахунок продажу землі "Азоту" бюджет розвитку становив 70 млн. грн. Але навіть якщо взяти цю цифру, з якої ми встигли освоїти до кінця року 60 млн. грн., – то було відремонтовано 24 км доріг міста. Сьогодні бюджет розвитку складає 600 млн. грн. Ну, нехай ціни зросли. Але все одно мало б бути відремонтовано в рази більше доріг. Якщо врахувати, що протяжність асфальтованих черкаських доріг – 230 км, то за два роки їх можна було відремонтувати усі", – підсумовує Сергій Одарич.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Сергій Одарич вважає, що АТОвцям на Черкащині треба платити гідні гроші, а не надавати землю.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

7 тисяч доларів за фіктивний діагноз: на Черкащині затримали адвоката

На Черкащині правоохоронці затримали адвоката, його підозрюють у вимаганні грошей за встановлення фіктивного діагнозу отримання “хворим” групи інвалідності. Повідомляє...

У Черкасах збирають кошти, щоб кікбоксер поїхав на змагання

У Черкасах збирають кошти, щоб черкаський кікбоксер Ростислав Кирилюк зміг потрапити на тренувальні збори і взяти участь у змаганнях....

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x