НовиниЧеркасиЧеркаська лікарня отримала німецьке ЛОР-обладнання (ФОТО)

Черкаська лікарня отримала німецьке ЛОР-обладнання (ФОТО)

-

- Advertisment -

Відтепер отоларингологічні операції у Першій міській лікарні Черкас роблять на новому обладнанні, що придбали за кошти міського бюджету. Про це повідомили в пресслужбі ЧМР.

черкаська лікарня

У отоларингологічному відділенні тепер щодня проводять операції за допомогою ендоскопічної ендохірургічної стійки і шейвера німецької фірми KARL STORZ. Це обладнання для проведення функціональної ендоскопічної хірургії синусів (приносових пазух) – FESS. Нині це найсучасніший «золотий стандарт» хірургічного лікування хронічних захворювань носової порожнини та приносових пазух.

черкаська лікарня

Застосування ендоскопічної техніки під час операцій дозволяє хірургу досягти прямого бачення природних співусть приносових пазух і виконати точну контрольовану дію в конкретній анатомічній зоні. Останнім часом виконання такого типу втручань набуло неабиякої актуальності в Україні та у всьому світі завдяки малій травматичності методу та «функціональності» втручання, що на відміну від застарілих хірургічних методик дозволяє уникнути значних пошкоджень здорових тканин.

черкаська лікарня

– Нове обладнання ми застосовуємо при хронічній патології носа і принососвих пазух: це поліпозні процеси, сторонні тіла в гайморових пазухах, кістозні процеси, хронічні гайморити, міцетоми гайморових пазух.  Потужності дозволяють робити до 6 подібних операцій на день. Подібні ендоскопічні стійки використовують найбільш провідні клініки багатьох країн. До цього таке обладнання у Черкасах було лише у обласній лікарні. Відтепер воно доступне і пацієнтам Першої міської лікарні, – розповів завідувач ЛОР-відділення Михайло Сокирка.

черкаська лікарня

Серед переваг функціональної ендоскопічної хірургії синусів: мінімальна травматизація здорових тканин, зменшення вірогідності виникнення кровотеч і формування спайок, точність і контрольованість дій, скорочення періоду одужання, кращий післяопераційний результат.

Читайте також: Майже всі пацієнти ковідних лікарень Черкащини потребують медичного кисню

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x