НовиниЧеркащинаЧеркаська команда "Школи мерів" навчається управляти містом по-польськи (ФОТО)

Черкаська команда "Школи мерів" навчається управляти містом по-польськи (ФОТО)

-

- Advertisment -

Черкаська команда "Школи мерів" переймає досвід та вивчає історії успіху польських міст. Попереду – насичена тижнева програма в різних містах Польщі, зустрічі з представниками муніципалітетів, міністерств, громадськими діячами.

Розпочалося стажування учасників проекту із міста Люблін, де відбулася неформальна зустріч з одним із творців польської демократії Кшиштофом Становським. Він же прочитав і лекцію про децентралізацію та реформу місцевого самоврядування в Польщі. Привітав делегацію "Школи мерів" і Президент міста Люблін Кшиштоф Жук.

"Польща – це яскравий приклад швидких реформ та якісного розвитку. Реформа децентралізації, ефект від якої ми бачимо в наших містах останні кілька років, тут розпочалась ще у 1990 році. Дуже приємно, що поляки прагнуть ділитися досвідом з нами. Візьмемо все найкраще й привеземо додому", – ділиться враженнями учасник стажування, депутат Черкаської міської ради від Костянтин Чернецький.

Учасники "Школи мерів" вивчатимуть, як залучати громадян до прийняття рішень та участі в бюджетуванні, як впроваджувати стратегії розвитку міста та залучати іноземні інвестиції, як організовувати та управляти міським транспортом та багато іншого. Чимало зустрічей та лекцій від експертів очікує на них упродовж цього тижня. Також у планах – відвідини Люблінського науково-технологічний парк та Спеціальної економічної зони.

Усі ці польські практики, новації та експертні поради застосовуватимуть під час розробки Стратегії міста Черкаси.

"Стратегію розвитку міста Люблін писали протягом двох років 500 містян, 100 спеціалістів, 80 авторитетних городян… Президент міста постійно просив прискорити процес, але 2 роки – це є оптимальний термін для такої праці", – відзначає лідер черкаської команди Андрій Більда.

Зазначимо, участь у проекті "Школа мерів" беруть черкасці Костянтин Чернецький, Марина Волошенко, Наталія Данковська під керівництвом Андрія Більди.

Як повідомляв сайт vikka.ua, команда "Школи мерів" розпочала роботу із розробки Стратегії розвитку Черкас.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x