додому Новини Черкащина Черкаська Феміда почала розглядати справу про вбивство депутата Сергія Гури

Черкаська Феміда почала розглядати справу про вбивство депутата Сергія Гури

0

Залишити під вартою ще на два місяці. Такою ухвалою завершилось підготовче судове засідання у справі вбивства депутата Черкаської обласної ради Сергія Гури. У злочині якому підозрюють його знайомого Миколу Гончара. Розгляд провадження розпочав 18 квітня Соснівський районний суд Черкас, передає кореспондент vikka.ua.

З самого початку засідання захисники Гончара клопотали про відвід прокурора Івана Шестобітова. Той, мовляв, разом з групою інших представників черкаської та генеральної прокуратури був призначений без будь-яких правових підстав. Адже підтримувати обвинувачення мав повноваження попередній склад прокурорів. Однак таке клопотання адвокатів суддівська колегія відхилила.

Сторона ж обвинувачення просила про продовження терміну тримання під вартою для Миколи Гончара. Адже попередній має закінчитись завтра, 19 квітня. Клопотали продовжити арешт ще на 60 діб. А підозрюваного помістити в окрему камеру слідчого ізолятора.

Таке прохання прокурора захисники вважали необґрунтованим, наголошуючи на тому, що підозрюваний протягом проведення досудового розслідування активно працював зі слідством. Відтак, просили обрати будь-який інший, альтернативний запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою.

Втім, після видалення у нарадчу кімнату колегія суддів вирішила задовольнити обидва клопотання прокурорів. Так, Микола Гончар залишиться під вартою до 16 червня і перебуватиме в окремій камері ІТТ.

Продовження ж засідання обидві сторони вважали неможливим, адже до зали суду не з’явився один із захисників Миколи Гончара та дружина вбитого Сергія Гури, яка є потерпілою у даному провадженні. Хоча остання просила проводити підготовче засідання без неї через її перебування за межами України. 

Нагадаємо, наприкінці травня 2018 року у своєму офісі в приміщенні однієї з громадських організацій двома пострілами в голову і груди був застрелений депутат Черкаської облради Сергій Гура. На місці події знаходився його знайомий Микола Гончар. Між чоловіками відбулась суперечка, в ході якої Гончар кілька раз вистрелив у потерпілого, сам же – забарикадувався в офісному приміщенні. Постріли виявились смертельними.

Як повідомляв сайт vikka.ua, посадовцю черкаської мерії повідомили про підозру в розтраті бюджетних коштів.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version