НовиниЧеркащинаЧеркаська чиновниця відмовляла депутатів виділяти кошти на апарати ШВЛ

Черкаська чиновниця відмовляла депутатів виділяти кошти на апарати ШВЛ

-

- Advertisment -

Головна спеціалістка Департаменту охорони здоров'я та медичних послуг Черкаської міської ради Любов Майборода переконувала: варто ретельно подумати про доцільність виділення коштів на апарати штучної вентицяції легень.

Про таке чиновниця заявила під час сесійного засідання 10 квітня, передає кореспондент vikka.ua

За її словами, нині жоден пацієнт у Черкасах не потребує штучної вентиляції легень.

"Навіщо виділяти на апарати 50 тисяч гривень, якщо вони прийдуть через місяць і будуть пилитися на складах. На сьогодні, всі заходи, які проводяться по лікуванню пацієнтів, дають свій ефект. Краще знайти більш доцільне використання цих коштів. Про які апарати ми можемо говорити, якщо від першого виявленого інфікованого в Україні, було проведено всього 8 тисяч швидких тестів", – сказала Майборода.

Після тривалої боротьби опозиції за виділення необхідної суми на придбання апаратів штучної вентиляції легень чиновниця переконувала депутатів не спрямовувти ці кошти за призначенням. Натомість закупити потрібне обладнання для інших медичних закладів. 

Натомість депутат Олександр Згіблов зазначив:, якщо через місяць чи два ситуація у Черкасах погіршиться і пацієнти терміново будуть потребувати апарати штучної вентицяціїї легень, а їх не буде.

"Тільки за останню добу в Україні зафіксовано 311 нових випадків захворювання. Наша медицина знаходиться в такому стані, що виклик, який вона зустрічає нині, може бути вбивчим для неї. Ніколи раніше не зустрічалась із подібною епідемією. Що будемо робити через кілька місяців, у випадку збільшення кількості хворих? Де тоді черкаські лікарні будуть брати ці апарати?" – наголосив обранець.

Як повідомляв сайт vikka.ua, зберегти в бюджеті міста кошти на соціально важливі об’єкти запропонував черкаський депутат.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані провели футбольний кубок пам’яті Андрія Кизила

Футбольний Кубок памʼяті Героя України — Андрія Кизила —провели у місті Умань днями. Про це повідомляє міська голова Ірина...

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x