додому Новини Черкащина "Черкасиводоканал" посилив виробничий контроль за питною водою

"Черкасиводоканал" посилив виробничий контроль за питною водою

0

Фахівці Черкаського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області  провели  комісійну перевірку КП "Черкасиводоканал".

Встановлено, що підприємство забезпечене запасом реагентів, знезаражуючих засобів і реактивів для очищення та знезараження питної води, проведення посиленого лабораторного контролю в умовах виникнення епідемічних ускладнень для стабільної роботи упродовж місяця. Про це інформує пресслужба ГУ Держпродспоживслужби у Черкаській області.

В умовах епідемічних ускладнень з COVID-19 на підприємстві посилено лабораторний контроль за мікробіологічними показниками річкової води на Дніпровській водоочисній станції з Кременчуцького водосховища. Зокрема, відбори контрольних проб зросли з однієї до двох на добу.

На насосній станції II підйому, перед подачею у розподільчу мережу, збільшилась кратність лабораторного контролю за органолептичними показниками із двох до шести разів на добу.

Періодичність виробничого контролю за показниками епідемічної безпеки питної води і безпечності та якості питної води у кожній точці відбору на розподільчій мережі, а також у тупикових точках мережі збільшено вдвічі –  до двох разів на місяць.

З метою запобігання розповсюдження коронавірусної інфекції на весь період карантину підприємство тимчасово призупинило продаж артезіанської доочищеної питної води в пересувних точках продажу (з автоцистерн).

Артезіанська питна вода продається лише в магазині та в автоматах розливу по вул. Гетьмана Сагайдачного, 12. Крани автоматів для наливу обробляються дезінфікуючими розчинами. Біля кожного віконця лежать одноразові поліетиленові рукавички. Для очікування в черзі біля бювету нанесено спеціальну розмітку.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за добу на Черкащині виявили шість випадків захворювання на коронавірус.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version