НовиниЧеркащина"Черкасиводоканал" посилив виробничий контроль за питною водою

"Черкасиводоканал" посилив виробничий контроль за питною водою

-

- Advertisment -

Фахівці Черкаського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області  провели  комісійну перевірку КП "Черкасиводоканал".

Встановлено, що підприємство забезпечене запасом реагентів, знезаражуючих засобів і реактивів для очищення та знезараження питної води, проведення посиленого лабораторного контролю в умовах виникнення епідемічних ускладнень для стабільної роботи упродовж місяця. Про це інформує пресслужба ГУ Держпродспоживслужби у Черкаській області.

В умовах епідемічних ускладнень з COVID-19 на підприємстві посилено лабораторний контроль за мікробіологічними показниками річкової води на Дніпровській водоочисній станції з Кременчуцького водосховища. Зокрема, відбори контрольних проб зросли з однієї до двох на добу.

На насосній станції II підйому, перед подачею у розподільчу мережу, збільшилась кратність лабораторного контролю за органолептичними показниками із двох до шести разів на добу.

Періодичність виробничого контролю за показниками епідемічної безпеки питної води і безпечності та якості питної води у кожній точці відбору на розподільчій мережі, а також у тупикових точках мережі збільшено вдвічі –  до двох разів на місяць.

З метою запобігання розповсюдження коронавірусної інфекції на весь період карантину підприємство тимчасово призупинило продаж артезіанської доочищеної питної води в пересувних точках продажу (з автоцистерн).

Артезіанська питна вода продається лише в магазині та в автоматах розливу по вул. Гетьмана Сагайдачного, 12. Крани автоматів для наливу обробляються дезінфікуючими розчинами. Біля кожного віконця лежать одноразові поліетиленові рукавички. Для очікування в черзі біля бювету нанесено спеціальну розмітку.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за добу на Черкащині виявили шість випадків захворювання на коронавірус.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Майже 200 черкаських аграріїв залучили кредити на розвиток господарства

З початку року 197 аграріїв Черкаської області отримали понад 805 млн гривень банківських кредитів на розвиток господарств. Про це...

У деяких черкасців не буде гарячої води

Сьогодні, 19 квітня, деякі жителі Черкас залишаться без гарячої води. Про це повідомляє пресслужба КПТМ "Черкаситеплокомуненерго". Південно-Західний район: З 9:00 до...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x