додому Новини Черкащина «Черкасиобленерго» закликає черкащан готуватися до опалювального сезону заздалегідь (ВІДЕО)

«Черкасиобленерго» закликає черкащан готуватися до опалювального сезону заздалегідь (ВІДЕО)

0
cherkasyoblenergo.com

Через повномасштабне вторгнення російського ворога в нашу країну, постраждало багато інфраструктурних об’єктів та генеруючих потужностей. Уряд та відповідні підприємства мають підготуватися та передбачити можливі ризики, з якими держава може зіштовхнутися у період опалювального сезону 2022-2023 років. Повідомляють на сайті ПАТ «Черкасиобленерго»

cherkasyoblenergo.com

Так, розпорядженням Кабінету Міністрів України затверджений план заходів з підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу до проходження осінньо-зимового періоду.

ПАТ «Черкасиобленерго» визначило покрокові плани, направлені на реалізацію відповідного плану заходів. Серед них: проведення моніторингу та нагляду за виконанням планових ремонтних робіт електрообладнання, розроблення комплексу організаційно-технічних заходів, спрямованих на посилення протипожежного стану підвідомчих об’єктів, узгодження порядку взаємодії підприємств енергетики з органами виконавчої влади та військовими адміністраціями, відповідними обласними структурами Державної служби України з надзвичайних ситуацій, гідрометеорологічними станціями, створення необхідного аварійного запасу обладнання, матеріалів, устаткування, паливно-мастильних матеріалів для виконання аварійно-відновлювальних робіт на електроенергетичних об’єктах у разі їх пошкодження внаслідок бойових дій чи надзвичайних ситуацій.

ПАТ «Черкасиобленерго» переконливо просить споживачів економно використовувати електроенергію та завчасно провести усі необхідні заходи для підготовки до опалювального сезону.

Володимир Заврін
cherkasyoblenergo.com

– Рекомендуємо перед початком опалювального сезону звернутися із запитом до компанії, яка обслуговує будинок, для обстеження стану електропроводки будинку, усунення можливих несправностей задля уникнення замикання, загоряння та пожежі. У разі відсутності тепло- чи газозабезпечення у багатоквартирних будинках найбільше навантаження припадає на внутрішньобудинкові електромережі. Тому радимо черкащанам більш раціонально ставитися до споживання електроенергії та не перевищувати договірну потужність, зазначену в договорі на розподіл,– наголосив директор технічний ПАТ «Черкасиобленерго» Володимир Заврін.

Підготовку до нового опалювального сезону фахівці ПАТ «Черкасиобленерго» розпочали ще навесні. За словами директора Черкаської міської філії Вадима Трохимця за цей час виконано значний обсяг робіт на електрооб’єктах міста.

cherkasyoblenergo.com

– Наші бригади, в тому числі по обслуговуванню підстанцій, кабельних ліній та повітряних ліній, на даний час працюють в посиленому режимі для проходження даного осінньо-зимового періоду. Черкаська міська філія і Товариство в цілому нині проводять ряд заходів для посилення та надійності наших мереж у зв’язку з можливим навантаженням на наші мережі при відсутності тепло – чи газопостачання,– наголосив директор Черкаської міської філії ПАТ «Черкасиобленерго» Вадим Трохимець.

За словами головного інженера Черкаської міської філії ПАТ «Черкасиобленерго» Віктора Антонюка пріоритетним є – забезпечення надійним розподілом електричної енергії об’єктів соціального значення.

cherkasyoblenergo.com

– Це лікарні, дитячі садочки, школи. Ми постійно знаходимося в русі, постійно працюємо, щоб покращити електропостачання даних об’єктів, – зазначив головний інженер Черкаської міської філії ПАТ «Черкасиобленерго» Віктор Антонюк.

cherkasyoblenergo.com

Наголошуємо, аби забезпечити споживачів, а саме жителів багатоповерхівок в сезон холодів стабільним електророзподілом, про це мають попіклуватися керуючі компанії або ОСББ. Саме від технічного стану внутрішньобудинкових мереж залежить надійність електропостачання безпосередньо у споживачів. За словами голови правління ОСББ «Гоголя 137» Віктора Бережного для цього вже проведено ряд заходів.

cherkasyoblenergo.com

– У зв’язку з тим, що буде трохи знижена температура теплоносія на опалення, звісно ми до цього готуємося. Ми запросили фахівців для того, щоб вони обстежили нашу трансформаторну підстанцію. Крім того перевірили розподільчі щити, їх у нас три. Нині перевіряємо кабельну продукцію чи витримує те, навантаження, яке споживає будинок. Де є слабкі місця відповідно реагуємо, частково замінюємо обладнання або ремонтуємо.– зазначив голова правління ОСББ «Гоголя 137» Віктор Бережний.

YouTube video player

Подбати про уникнення надмірного навантаження можуть і самі власники квартир. За словами фахівців, у разі необхідності обігрівати помешкання електрообігрівачами, необхідно вимикати інші електроприлади з метою уникнення перевантаження внутрішньобудинкових мереж.

Під час використання енергоємного електроприладу, наприклад електрообігрівача, бойлера, індукційної плити, електричної духової шафи, електрочайника чи праски, інші електроприлади, окрім освітлення, мають бути вимкненими. Крім цього для них обов’язково необхідно передбачити окрему розетку.

З метою уникнення надзвичайних ситуацій нагадуємо правила використання електроприладів:
– зверніть увагу на правильність використання електроприладів, якими ви користуєтесь у своїх домоволодіннях (в тому числі опалювальних) в межах дозволеної вам потужності;
– не використовуйте саморобні електроприлади (в тому числі опалювальні), це небезпечно для вашого життя та життя оточуючих;
– дбайте про свою безпеку під час використання електричної енергії;
– економте споживання електричної енергії;
– вчасно розраховуйтесь за спожиту електричну енергію.
Такі дії сприятимуть стабільній роботі електромереж в умовах воєнного стану та збережуть енергоресурси країни.

У разі необхідності, для уточнення інформації звертайтеся за багатоканальними номерами кол-центру ПАТ «Черкасиобленерго» (0472) 33-87-87, (093) 170-40-57, (050) 434-87-87, (067) 690-48-48, 0800-501-328 (цілодобово) або до інформаційно-консультаційного центру Товариства за номерами телефонів (0472) 37-95-10, 37-44-90, 37-28-56.

У свою чергу ПАТ «Черкасиобленерго» докладає максимальних зусиль та здійснює усі необхідні заходи для підготовки до осінньо-зимового періоду та стабільного функціонування об’єктів електроенергетичного комплексу. У компанії переконані, завдяки спільним зусиллям, осінньо-зимовий період 2022-2023, як і в попередні роки, вдасться пройти успішно.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version