НовиниЧеркаси«Черкасиобленерго»: введено графіки обмеження електроенергії

«Черкасиобленерго»: введено графіки обмеження електроенергії

-

- Advertisment -

Через пошкодження внаслідок російської агресії об’єктів енергетичної інфраструктури об’єднаної енергетичної системи України та блоків АЕС, ТЕС та ТЕЦ виник дефіцит електричної енергії. У зв’язку з цим а також через зниження температури навколишнього середовища відповідно розпорядження НЕК «Укренерго» та за дорученням Офісу Президента України, за погодженням з Міністерством енергетики України введено графіки обмеження споживання електричної енергії (ГОЕ) та графіки обмеження потужності (ГОП).

Зокрема з 20.10.2022 р. по 21.10.2022 р. (включно) з 7:00 до 22:00 у Черкаській області введено графіки обмеження споживання електроенергії (ГОЕ). Також 20.10.2022 р. з 8:50 введено графік обмеження потужності (ГОП) у повному обсязі. У разі неефективності застосування ГОЕ і ГОП можуть бути застосовані графіки аварійних відключень (ГАВ).

Зважаючи на введення відповідних графіків обмеження звертаємося до усіх громадян Черкащини обмежити використання електричних приладів та прибудинкового вуличного освітлення до особливого розпорядження. Підприємцям Черкащини забороняється використання підсвічування рекламних вивісок, банерів, біл-бордів, моніторів тощо, оскільки це додаткове навантаження на мережі.

Також наполегливо рекомендуємо підприємцям внести зміни у графіки роботи таким чином, щоб вони не припадали на такий період часу: з 7:30 до 10:00 та з 17:00 до 21:00.

Зверніть увагу на роботу енергоємних приладів. Зокрема мінімізуйте використання енергоємних електроприладів (електрообігрівачі, бойлери, електроплити, мікрохвильовки, пральні і сушильні машини, електричні духові шафи, посудомийні машини, кондиціонери, пилососи, електрочайники, кавоварки, праски тощо) упродовж доби. При використанні енергоємного електроприладу вимикайте, усі інші електроприлади. Також максимально обмежте використання електроприладів у години пік: з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Інформацію про планові, позапланові, аварійні відключення та застосування ГАВ можна дізнатися за допомогою паблік акаунту Viber, чат-боту Telegram і особистого кабінету споживача (детальніше за посиланням). Якщо Ви не маєте можливості скористатися одним із цих сервісів телефонуйте до кол-центру 24/7 Товариства за багатоканальними номерами (0472) 33-87-87, (093) 170-40-57, (050) 434-87-87, (067) 690-48-48, 0800-501-328 та дізнайтеся про перерву в електроживленні та тип відключення саме за Вашою адресою, назвавши свій особовий рахунок, адресу та ПІБ споживача на якого зареєстрований договір.

Довідково:
Графіки обмеження електроенергії діляться на два типи: графіки обмеження споживання електричної енергії (ГОЕ) та графіки обмеження споживання електричної потужності (ГОП). ГОЕ застосовуються у випадку виникнення дефіциту палива (зниження експлуатаційних запасів палива на електростанціях нижче добових величин) чи гідроресурсів. ГОП застосовується у випадку виникнення загрози порушення балансу між виробництвом і споживанням електричної потужності та її дефіциту в об’єднаній енергетичній системі України або в її окремих частинах. ГОЕ, ГОП застосовується за вказівкою НЕК «Укренерго». Детальніше про види графіків обмежень та відключень електроенергії читайте за посиланням.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x